Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Partidul Socialiștilor marchează 23 de ani de la fondare!

  Astăzi, cea mai mare forță politică din țara noastră –– Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, marchează 23 de ani de la fondare. Cu acest prilej, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj pe pagina sa de pe o rețea de socializare:

  “Este partidul pe care am onoarea să-l conduc din luna decembrie 2011 și care mi-a acordat încredere, înaintându-mi candidatura în anul 2016 la funcția de Președinte al țării.

  Partidul Socialiștilor este cu adevărat un partid al poporului, un partid care stă la straja statalității moldovenești, identității, păcii interetnice, neutralității, politicii externe echilibrate, valorilor tradiționale, care apără interesele omului simplu. Începînd cu anul 2014, Partidul Socialiștilor este cel mai mare partid parlamentar din țara noastră. Formațiunea și-a menținut statutul respectiv și în timpul alegerilor din anul 2019. Zinaida Greceanîi, Președintele Partidului Socialiștilor, a devenit speaker al Parlamentului Republicii Moldova.

  Anul trecut, Partidul Socialiștilor a avut rolul principal în înlăturarea regimului oligarhic al lui Vlad Plahotniuc și a participat la formarea a două coaliții parlamentare. În timpul alegerilor locale din anul 2019, Ion Ceban, candidat PSRM, a devenit primul reprezentant al forțelor de stînga din toată istoria Moldovei independente, care a cîștigat alegerile primarului general al municipiului Chișinău. Astăzi, reprezentanții Partidului Socialiștilor conduc 20 de raioane ale țării, 8 centre raionale și aproximativ 200 de localități.

  Fiecare deputat al Parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, fiecare primar, președinte de raion, consilier local, precum și fiecare activist al partidului – este membru al echipei mele. Am încredere în acești oameni și știu că mă pot baza pe ei în orice situație critică.

  Sunt sigur că principalele victorii și succese ale Partidului Socialiștilor abia urmează. Doresc Președintelui PSRM, Zinaida Greceanîi, precum și fiecărui membru al partidului, multă sănătate și succese în toate. Dragi colegi, cel mai important lucrul este să păstrați unitatea echipei, conștientizarea corectitudinii drumului pe care l-ați ales și încrederea în victorie!”, se arată în mesaj.

  Facebook

  SOCIAL

  Igor Dodon a îndemnat moldovenii să viziteze locurile pitorești din Republica Moldova. În cadrul emisiunii “Președintele răspunde”, șeful statului a declarat că în acest...

  POLITICA

  Alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc în data de 1 noiembrie 2020. Este poziția fermă a lui Igor Dodon. În cadrul emisiunii Președintele răspunde,...

  ECONOMIE

  Procurorii au semnat 50 de acorduri de colaborare cu instituțiile altor state pentru a recupera miliardul furat. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon...

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, a salutat decizia celor patru partide parlamentare de a se așeza la masa de discuții. În cadrul emisiunii "Președintele răspunde",...

  Copyright © 2020