Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Parteneriat pe muchie de cuțit?

  Moldova refuză să trimită observatori la alegerile din Rusia. Scrutinul pentru Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, vor avea loc în perioada 17-19 septembrie a acestui an. Despre aceasta a anunțat președintele PSRM, Igor Dodon. Partea moldovenească își argumentează răspunsul printr-o agendă foarte încărcată a legislativului de la Chișinău.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „În calitate de șef al grupului de prietenie al Parlamentului Republicii Moldova cu Adunarea Federală a Federației Ruse, îmi exprim sincer regretul că Parlamentul Republicii Moldova sub conducerea lui Igor Grosu, asociat al Maiei Sandu, a refuzat să trimită observatori la alegerile pentru Duma de Stat. Invitația către Parlamentul Republicii Moldova a fost trimisă prin Adunarea Interparlamentară a statelor membre CSI pe 11 august, dar deja pe 20, secretariatul organului legislativ moldovenesc, în numele lui Grosu, și-a anunțat refuzul „din cauza unei agende de lucru încărcată „

  Politicianul declară că nu este clar despre ce fel de „agendă încărcată” este vorba și consideră că „argumentul” dat este depășit. Mai mult, Dodon crede că noul guvern, reprezentat de partidul Maiei Sandu și reprezentanții acesteia în Parlament, afectează în mod deliberat relațiile bilaterale cu partenerul strategic al RM – Federația Rusă.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Fac apel la conducerea Parlamentului Moldovei să își schimbe decizia și să delege deputații, mai ales că partea moldovenească nu suportă niciun cost financiar – acestea sunt acoperite în totalitate de partea primitoare. În plus, îndemn noul guvern să ia în considerare importanța unui parteneriat strategic cu Rusia, parteneriat de pe urma căruia beneficiază în primul rând cetățenii Moldovei„

  Liderul socialiștilor conchide că pe 19 noiembrie este marcată cea de-a 20-a aniversare a semnării Tratatului de prietenie și cooperare între Federația Rusă și Republica Moldova, iar demersul actual al președintelui Parlamentului Moldovei contrazice complet acest document, cel mai important din punct de vedere bilateral, mai declară Dodon. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai Parlamentului și ai guvernului RM pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021