Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Parlamentul va ratifica memorandumul cu UE privind asistența macrofinanciară de 100 mln euro

  Parlamentul va ratifica Memorandumul de Înțelegere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară în valoare de până la 100 milioane de euro. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului ratificarea documentului.

  Memorandumul conține 6 condiționalități pe domenii precum climatul de afaceri, buna guvernare, lupta împotriva corupției și gestionarea finanțelor publice. Durata acordării împrumutului este de maxim 12 luni, urmând a fi debursată în perioada 2020 – 2021. Debursarea primei tranșe este necondiționată, în timp ce tranșa a doua va depinde de progresele înregistrate în implementarea prevederilor memorandumului.

  Împrumutul va fi acordat pentru maxim 15 ani, iar rata dobânzii va depinde de costul la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piața financiară internațională.

  a-tv.md

  POLITICA

  Parlamentul urmează să decidă, astăzi, asupra creării Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Proiectul de hotărâre a...

  POLITICA

  Fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș a explicat pentru Sputnik Moldova ce se poate întâmpla după eșuarea tentativei de învestire a Guvernului Grosu.

  POLITICA

  Parlamentul nu poate fi dizolvat, dacă există un candidat al majorității deputaților. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live.

  SOCIAL

  Șahul ar putea deveni un obiect opțional în școlile din Moldova. Președintele Federației de Șah din Moldova, Igor Dodon, împreună cu ministrul Educației, Culturii...

  Copyright © 2020