Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Parlamentul va opera modificările necesare pentru a aplica, din 01 aprilie, noua modalitate de indexare a pensiilor

  Parlamentul va opera unele modificări tehnice la bugetul de sat necesare pentru a aplica, din 01 aprilie, noua modalitate de indexare a pensiilor și alocațiilor sociale propusă de deputații PSRM. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat Raportul la proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

  La inițiativa deputaților PSRM, Parlamentul a modificat mecanismul de indexare a pensiilor și alocațiilor sociale. Acesta prevede că, în aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs.

  În baza calculelor prezentate de PSRM, în acest an, la 01 aprilie, indexarea va fi de 3,89%, iar în octombrie – de 3,2%. În total, indexarea va constitui aproximativ 7%.

  Astfel, peste 730 de mii de persoane vor primi din aprilie pensii și alocații sociale majorate. Este vorba despre 662 de mii de pensionari și aproape 70 de mii de beneficiari de alocații sociale de stat.

  Cheltuielile necesare pentru indexarea pensiilor și unor prestații sociale la 1 aprilie și la 1 octombrie constituie peste 702 milioane de lei.

  Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Legislativului.

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Reprezentanții Comisiei de la Veneția au rămas nedumeriți de modificările aprobate de către majoritatea PAS la legea Procuraturii. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad...

  POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională modificările la legea Procuraturii, aprobate de către majoritatea PAS. Despre aceasta socialistul Vasile Bolea...

  POLITICA

  Astăzi, în cadrul primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă curentă a Parlamentului, va fi pus în aplicare sistemul electronic de vot.

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor propune acordarea sprijinului de stat pentru categoria socială „copii ai războiului”. Potrivit inițiativei, copiii veteranilor de război vor putea beneficia...

  Copyright © 2021