Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Parlamentul Ungariei a adoptat bugetul pentru anul 2023: Deficit de 3,5% din PIB

  Parlamentul ungar a adoptat marţi bugetul central al Ungariei pentru anul 2023, cu 135 de voturi pentru şi 54 împotrivă.

  În bugetul pentru anul viitor, Guvernul se aşteaptă la o creştere economică de 4,1%, cu o ţintă de deficit de 3,5% şi o inflaţie de 5,2%.

  Guvernul ungar anticipează prelungirea războiului din Ucraina, care ar putea duce la o criză calculată cu impactul sancţiunilor impuse, cu consecinţele crizei energetice cauzată de război, cu inflaţia cauzată de război şi criza economică care este în derulare în Europa.

  Subsistemul central al administraţiei publice ungare va avea anul viitor cheltuieli în valoare de 33 426 miliarde de forinţi (83,92 miliarde euro), în timp ce veniturile sale vor fi de 31 074 miliarde de forinţi (77,98 miliarde euro). Prin urmare, deficitul va fi de 2 352 de miliarde de forinţi (5,9 miliarde euro), potrivit datelor MTI.

  Până la sfârşitul anului viitor, Guvernul ar urma să reducă datoria publică a Ungariei la 73,8% din PIB, în condiţiile în care, la sfârşitul acestui an, va fi de 76,1% din produsul intern brut.

  În structura bugetului de anul viitor, fondurile anterioare vor fi înlocuite cu două fonduri noi: Fondul de protecţie pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile, în valoare de 670 de miliarde de forinţi (1,68 miliarde euro), şi Fondul de apărare, cu 842 de miliarde de forinţi (2 miliarde euro).

  Primul fond va furniza resurse pentru a menţine reducerea cheltuielilor cu utilităţile, în timp ce fondul pentru apărare va permite guvernului să îşi îndeplinească angajamentul faţă de NATO de a creşte, mai devreme, până la sfârşitul anului 2023, cheltuielile pentru apărare.

  Facebook

  ECONOMIE

  Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) a anunțat că deficitul de motorină pe piaţa mondială riscă să se agraveze anul viitor, odată cu intrarea în...

  ECONOMIE

  În legătură cu îngrijorările populației privind aprovizionarea cu sare, Ministerul Economiei confirmă că Republica Moldova dispune de suficiente stocuri de sare. Atât în luna...

  SOCIAL

  Proiectul cu privire la Bugetul Municipiului Chișinău urmează să fie prezentat spre consultări publice. Primarul general Ion Ceban spune că deficitul pentru 2021 va...

  Copyright © 2021