Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Parcul Alunelul va avea o nouă față

  A fost dat startul celei de-a doua etapă a lucrărilor de amenajare a parcului „Alunelul”, din sectorul Buiucani al Capitalei. Zona de agrement va avea noi terenuri de joacă și de sport, iar o parte din cheltuieli vor fi suportate de Primăria Chișinău.

  Lucrările de amenajare vor dura circa 3 luni şi vor include construirea a două havuzuri, amenajarea zonei verzi şi instalarea unui sistem de irigare. De asemenea, pe întreg perimetrul zonei de agrement va fi amenajată o centură pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști. Totodată, urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, mobilierul urban și va fi amenajată o scenă pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, va fi construit și un stadion de minifotbal.

  Ion Ceban, Primar de Chișinău

  «Sunt niște condiții de termen. Nu vreau să anticipez lucrurile, nu vreau să spun că la ziua orașului sau mai devreme, dar așa cum am agreat cu pretorul, la ziua orașului trebuie să fie dat în exploatare».

  Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani

  «Valoarea totală a proiectului este de 950 mii euro, dintre care 102 mii euro este contribuția municipiului Chișinău, preturii Buiucani în acest proiect, iar 848 de mii, este grantul oferit de către primăria sectorul 6 al municipiului București».

  Oamenii au salutat decizia primăriei de a schimba aspectul parcului.

  «Trăim aici chiar în preajmă. Ar fi de dorit să fie renovat pentru că este un parc public. Vine multă lume, copii, părinți, bunic».

  «O să fie binevenit. Deja s-au mai luat măsuri, e destul de frumușel, s-a mai renovat. A mai rămas să mai complecteze scaunele».

  Lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” au început în anul 2019, atunci când au fost reparate aleile pietonale şi amenajate scările de granit de la intrarea principală. Acestea au costat 5,3 milioane de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020