Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pandemia nu bate în retragere

  Pandemia de COVID-19 nu ”bate în retragere” în Moldova! Specialiștii din sănătate anunță că, în ultima perioadă, numărul cazurilor noi a început să „urce cu încredere” în statistică, la fel ca și numărul deceselor provocate de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

  Denis Cernelea, secretar de stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

  „Avem o creștere cu 20% față de săptămâna trecută, 497 de cazuri noi față de 411 în săptămâna trecută. 28 cazuri de import, majoritatea fiind din Rusia, Turcia, dar și alte țări. Rata de contagiozitate e de peste 1%, în creștere față de ultimele 7 zile. Atestăm că urmează o creștere semnificativă a cazurilor noi în următoarea perioadă».

  Totodată, potrivit autorităților, în țara noastră rata vaccinării au ajuns la 14,3 % din populație.

  Denis Cernelea, secretar de stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

  «Noi am depășit 800 de mii de doze administrate, mai exact 803 mii de doze de vaccin. Total persoane vaccinate cu doza 1, 490 de mii. Rata de acoperire vaccinală constituie 14,3 % fără a lua în calcul cetățenii care au beneficiat de vaccine în afara țării inclusive 313 743 de persoane au primit ambele doze și formează o schema complete de vaccinare».

  Totodată Cernelea a menționat că în acest weekend vor avea loc două maratoane de vaccinare. Primul maraton va avea loc sâmbătă, la Palatul Republicii. Un alt maraton de vaccinare se va desfășura duminică la Universitatea de Medicină.

  Denis Cernelea, secretar de stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

  «Urmează două maratoane mari, primul, sămbătă la Palatul Republicii, se va administra doza II pentru vaccinul Sputnik V. Duminică, data de 18 iulie la USMF Testemițeanu, la Malina Mică Testemițeanu 25 și 27 va fi organizat Maratonul pentru vaccinul AstraZeneca și cel mai probabil va fi disponibil și J&J dar despre aceasta vom informa suplimentar».

  Menționăm că pe teritoriul țării la moment sunt amplasate peste 530 puncte de vaccinare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021