Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Până la 27 ianuarie pot fi solicitate subvenții în avans pentru dezvoltarea localităților rurale

  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) reamintește că 27 ianuarie 2021 este ultima zi de depunere a dosarelor pentru solicitarea subvențiilor în avans cu scopul îmbunătățirii și dezvoltării infrastructurii publice rurale și diminuării tendințelor de declin social și economic în sate, iar până în prezent au fost depuse doar nouă cereri.

  Dosarele sunt recepționate de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), conform Regulamentului privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR).

  Potrivit Regulamentului, eligibile pentru obținerea subvențiilor în avans sunt: unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I (sate și comune, precum și orașe cu o populație de până la 10000 locuitori cu statut de rezident, conform ultimului recensământ al populației și al locuințelor) și persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care își creează sau dezvoltă activități non agricole.

  Măsurile de sprijin prevăd îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale (1); renovarea și dezvoltarea localității rurale (2); diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole (3).

  Valoarea maximă a sprijinului financiar acordat de stat pentru măsurile nr.1 și 2 reprezintă 80% pentru un proiect eligibil de până la 3 milioane de lei, iar pentru măsura nr. 3 – 50% pentru un proiect eligibil de până la un milion de lei.

  Dosarele de solicitare a subvenției în avans vor fi depuse de către primar – pentru măsurile nr. 1 și nr. 2 și de către administrator/reprezentantul legal – pentru măsura nr. 3, conform Regulamentului, la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își are sediul juridic și în care va efectua investiția.

  moldpres.md

  ECONOMIE

  Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează despre demararea procesului de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției pentru inițierea unei afaceri, transmite MOLDPRES.

  ECONOMIE

  Moldovenii de peste hotare, care vor reveni acasă și vor rămâne aici să muncească, vor beneficia de subvenții la impozitele salariale. Un proiect de...

  ECONOMIE

  Administrațiile locale din unele raioane, conduse de oponenții guvernării, au blocat intenționat procesul de achitare a compensațiilor pentru pierderile la cerealele din prima grupă....

  ECONOMIE

  Statul va subvenționa dobânzile la creditele agricultorilor, indiferent de perioada când acestea au fost contractate. Parlamentul a votat, în prima lectură, proiectul de rectificare...

  Copyright © 2020