Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pacienții își cunosc drepturile

  “Sunt pacient și îmi cunosc drepturile”. Este sloganul unei campanii, lansate în premieră în țara noastră, prin care autoritățile vor să informeze populația despre responsabilitățile și drepturile fiecărui cetățean în domeniul sănătății, în special pe timp de pandemie. Campania este promovată în mediul online cu afișe și spoturi video.

  «Să ni se explice clar, care este starea de sănătate, care sunt riscurile și beneficiile investigațiilor și ale tratamentului propus, să fim informați despre serviciile medicale disponibile, cum să le accesăm și să utilizăm.”

  Natalia Silitrari, șef direcție, ANSP

  “Prin aceste materiale noi promovăm 14 drepturi europene, preluate din cartea europeană, sunt niște drepturi agreate la nivel european, și mondial și ar fi bine să le urmăm.”

  Campania este derulată în perioada 5-8 mai.

  Natalia Silitrari, șef direcție, ANSP

  “Împreună cu partenerii din Elveția, noi cu Ministerul Sănătății am decis să conștientizăm opinia publică și să informăm populația să își cunoască mai bine drepturile și obligațiunile în contextul serviciilor de sănătate, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19.”

  Campania a fost lansată de Ministerul Sănătății în comun cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

  Natalia Silitrari, șef direcție, ANSP

  “Acțiuni mai țintite în comunitate se vor desfășura în 20 de comunități a proiectului pilot ”Viața sănătoasă”. Pentru aceasta au fost instruiți circa 20 de ONG-uri din aceste comunități care ei urmează cu partenerii din localitate cu bibliotecile, cu medicii de familie, cu autoritățile locale, să vină și să informeze populația din localități care sunt drepturile principale.”

  Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2016, 64 la sută din respondenți au spus că sunt informați despre drepturile lor în domeniul Sănătății. Acest indice este în creștere comparativ cu sondajele anterioare, însă responsabilii spun că această creștere este una nesemnificativă.

  a-tv.md

  Copyright © 2021