Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pacienții, care vor trata COVID-19 la domiciliu, vor primi medicamente compensate de până la 100%

  Pacienții care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, moderate sau care se află în reabilitarea post COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate. Potrivit Ministerului Sănătății, compensarea pentru copii va fi de 100%, iar pentru adulți – de 70%. Totodată, va fi asigurată compensarea integrală de 100% pentru cel puțin o denumire comercială din fiecare Denumire Comună Internațională.

  La fel, a fost extinsă lista medicamentelor recomandate pentru tratamentul la domiciliu. Preparatele vor fi prescrise de medicul de familie în funcție de gravitatea de evoluție a infecției COVID-19. Acestea, dar și alte modificări au fost realizate la protocolul de tratare a COVID-19, pentru medicii de familie, a fost revizuit și actualizat, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național și mondial.

  Cu privire la testarea populației pentru detecția infecției COVID-19, a fost inclusă utilizarea testelor rapide de depistare a antigenului SARS CoV-2, în contextul ultimelor recomandări internaționale și apariției pe piața mondială a testelor rapide antigen de precizie și specificitate înaltă.

  Republica Moldova urmează să achiziționeze 300.000 de teste antigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale.

  Telegram channel

  a-tv.md

  LUMEA

  Rusia a vaccinat până în prezent 12,1 milioane de persoane împotriva COVID-19, dintre care 7,7 milioane cu ambele doze, a declarat marţi vicepremierul Tatiana...

  SOCIAL

  Spitalul de Ftiziopneumologie și spitalul Gheorghe Paladi din Chișinău vor fi scoase în timpul apropiat din circuitul COVID-19 și vor reveni la pofilele lor...

  SOCIAL

  Persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu vor primi medicamente gratuite. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  Copyright © 2021