Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Pachetul de legi sociale, promulgat

  Președintele Igor Dodon a promulgat astăzi pachetul de legi pentru care Guvernul Republicii Moldova și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului. Este vorba despre modificările în Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, Legea bugetului de stat pentru anul 2020, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020.

  Astfel, în urma modificărilor operate, salariile personalului medical din instituțiile/subdiviziunile medicale se vor majora în câteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020, cu încă 30% – începând cu 1 ianuarie 2021, și cu 40% –în prima jumătate a anului viitor. Beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 3 000 lei vor benefica de un suport unic în sumă de 700 de lei. De asemenea, agenții economici vor beneficia de subvenții din partea statului.

  „În total, circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului în urma implementării legilor respective, inclusiv pensionari si beneficiari de alocații sociale, angajați ai sistemului medical, zeci de mii de agricultori, mii de antreprenori mici, sute de familii de polițiști și militari, zeci de urmași ai medicilor răpuși de COVID-19”, a menționat Igor Dodon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020