Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Ouăle de găină, tot mai scumpe. Ar putea ajunge și până la 50 de lei

  Ouăle de găină, tot mai scumpe. La piața din Bălți, cumpărătorii ar trebui să scoată din buzunar în medie 35 de lei pentru zece ouă. În timp ce ouăle de casă se vând cu 45 de lei.

  Mai mult decât atât, vânzătorii sugerează că prețul va continua să crească, iar până la Anul Nou prețul acestora ar putea ajunge până la 50 de lei.

  „Acesta nu este limita. – Vor mai fi scumpiri? – Cu cât? – De ce mă întrebați pe mine, nu sunt producător, sunt vânzător. Noi suntem oameni mici, ne-au adus, am pus doi lei deasupra și vindem. Treptat, 33, 34, 35 acum sunt 37, dar parcă s-a oprit creșterea prețului.”

  „Nu noi ridicăm prețurile, ci fabrica ridică, nu este convenabil. Pentru lumină, pentru tot se plătește, totul se scumpește. Așa prețuri noi nu am avut, e prima dată, nu am avut așa prețuri. În general nu sunt oameni, a venit o persoană și a luat 10 ouă și a plecat, cineva cumpără trei ouă, cineva două. Aproximativ cu cât se mai pot scumpi ouăle? – Cred că până la 40 – 50 de lei.

  „Nu brusc s-a ridicat prețul, azi e un preț, mâine e cu un preț mai scump, poimâine cu un preț mai scump. Nu direct s-au ridicat de la 20 la 30. Eu mă gândesc că e greu de întreținut, lumina e scumpă, ce se produce acolo, cu ce de ținut pasărea aceea ca ea să dea ouă.”

  „Cum tariful la gaz s-a ridicat, atunci și au început scumpirile, nu s-au scumpit doar ouăle, dar toate produsele alimentare.”

  Oamenii spun că acum cumpăra mai puține ouă, pentru că nu le ajung bani.

  „Înalte, lumea nu are complet bani, ei trec ca la muzeu se uită și pleacă mai departe. Iaca ouăle de casă erau nu demult 30 – 35, au spus că o să fie 50 la anul, dar ele acum sunt 45 – 50 de casă, nu știu la anul nou ce prețuri vor fi.”

  „Pentru mine, eu sunt pensionar, strașnice, strașnice. Mai bine îmi cumpăr două găinușe.”

  „E posibil să cumperi zece ouă cu 36 de lei, pentru un pensionar, îi foarte greu. Cele mai scumpe 20 au fost, dar acum 36, dar în magazine particulare sunt 45.”

  Chiar dacă sunt scumpe, unii optează pentru cele de casă, pentru că sunt mai sănătoase, spun ei.

  „Ouăle le-am cumpărat cu 45 – De unde? – De la o femeie, avea de casă. Odată în săptămână trebuie de cumpărat că trebuie de mâncat și ouă și toate celea câte oleacă.”

  „Foarte scump, foarte scump, așa prețuri nu am avut de foarte mult timp. Noi cumpărăm ouă de casă, avem copii și așa ouăle u prea le cumpărăm.”

  Prețurile alimentelor au crescut simțitor în ultima vreme. În luna octombrie 2022 comparativ cu luna octombrie 2021, prețul ouălor a crescut cu aproape 64 la sută.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Copyright © 2021