Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ordin „recepționat”

  Președintele țării, Maia Sandu i-a conferit ambasadorului american Dereck J. Hogan – „Ordinul de Onoare”. Distincția a fost decernată cu prilejul încheierii mandatului său în Republica Moldova și în semn de recunoștință și gratitudine pentru activitatea desfășurată și eforturile depuse pentru crearea unei societăți democratice și dezvoltate.
  Derek Hogan a venit să-și ia ordinul nu de unul singur, ci însoțit de adjunctul său, Laura Hruby, șefa Secției Politica și Economie, Mary Alexander și director USAID Moldova, Scott Hocklander. Ultimii trei nu s-au învrednici cu premii, ei doar au venit să se bucure pentru șeful lor.

  Maia Sandu, președinte al RM

  « Am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă. »

  Cu fraza „ oamenii care au luptat pentru o societate liberă și justă”, Sandu devizat societate în două tabere – cei care au luptat și restul. Practica arată că acest lucru a devenit deja o normalitate pentru actuala conducere. Mai mult, Sandu este cea care numește oamenii în „buni” și „răi”. Derek Hogan este bun. Și chiar dacă, „Ordinul de Onoare” nu este cea mai înaltă distincție a statului, semnificația acestuia este incontestabilă. Potrivit legislației naționale, distincția este acordată pentru contribuția adusă la consolidarea statalității, realizarea reformelor și transformărilor democratice, pentru dezvoltarea prieteniei și cooperării dintre Moldova și alte țări, pentru menținerea păcii și acțiuni de binefacere.

  Copyright © 2021