Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Orașul meu cu umeri albi de piatră

  Zi de sărbătoare pentru capitala Republicii Moldova. Astăzi este sărbătorit hramul Chișinăului. Cei-i drept, în acest an, toate evenimentele organizate vor fi și mai puține la număr, și cu mai puțini invitați. Din cauza pandemiei, autoritățile locale au renunțat la focurile de artificii și la festinul culinar din Piața Marii Adunări Naționale. În schimb, s-a dat undă verde târgurilor, pentru o cinema în aer liber și altor evenimente culturale, dedicate sărbătorii. Deschiderea oficială a festivităților a avut loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

  Startul sărbătorilor dedicate hramului Chișinăului a fost dat în centrul capitalei. Printre cei prezenți la evenimentul festiv au fost oficiali de stat, mitropolitul Moldovei și al Chișinăului, Vladimir, alături de un sobor de preoți, dar și locuitori ai Chișinăului. Pe lângă felicitările adresate chișinăuienilor cu ocazia hramului capitalei, președintele țării, Igor Dodon, a remarcat și profesionalismul administrației locale.

  Igor Dodon, președintele RM

  ”Este o sărbătoare creștină pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Trecem printr-o perioadă dificilă: secetă, pandemie, dar cu credință în suflet, alături de cei dragi, sunt ferm convins că vom trece și peste aceste provocări”

  ”Vreau să vă felicit că, în sfârșit, Chișinăul are un primar adevărat, un gospodar care de mult nu a fost în acest oraș”

  Ion Ceban, primar general de Chișinău

  «Astăzi este o zi specială, fiindcă cinstim prin rugăciune valorile noastre multiseculare, tradițiile noastre și lucrurile care sunt frumoase în suflet și la chip. Tot astăzi, aducem un omagiu Maicii Domnului, Protectoarea Chișinăului”.

  ÎPS Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove

  «Este sărbătoarea Acoperemântul Maicii Domnului, este ziua municipiului Chișinău și, iată, noi continuăm să serbăm acest eveniment important aici, la Catedrala Mitropolitană».

  Cu respectarea tuturor normelor anti-COVID, locuitorii Chișinăului nu vor fi văduviți de mai multe evenimente artistice dedicate hramului orașului.

  Rodica Cravcenco, reporter Accent TV

  «Ce poate fi mai frumos decât acest soare splendid în această zi superbă de sărbătoare, Hramul orașului Chișinău. Locuitorii capitalei se pot delecta astăzi cu acest târg al meșteșugarilor dar și o serie de multe alte evenimente pregătite anume pentru ei. Deși un pic altfel, totuși Chișinăul nostru este sărbătorit. La mulți ani Chișinău».

  Ziua va fi încununată de un tablou muzical-literar cu genericul ”Chișinău – Casa sufletelor noastre”, care se va desfășura în sectorul Ciocana al Capitalei, pe Aleea Mircea Cel Bătrân.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021