Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Opt centre de creație din Chișinău vor deveni mai prietenoase copiilor

  Opt centre de creație din Chișinău vor deveni mai prietenoase copiilor. Asta, dupa ce Primăria Chișinău a alocat sume impunătoare de bani pentru efectuarea reparației capitale în acestea.

  “Pentru reparația capitală a 8 centre de creație și instituții cu activitate metodică din capitală, în acest an din bugetul municipal au fost alocate mijloace financiare în sumă de 4 mil. 600 mii lei”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

  Astfel, resursele financiare au fost repartizate dupa cum urmează:

  Direcţia Educaţie Tineret şi Sport (DETS) sectorul Buiucani
  Pentru lucrările de reparaţie a Centrului de Creație Tehnică, str. Suceava, 103, au fost alocaţi 300 mii lei.

  DETS sectorul Centru
  Pentru reparaţia Centrului de creație Tehnică pentru copii și adolescenți „Politehnic”, bd. I. Gagarin, 4, au fost alocaţi 200 mii lei. Acestea se află în procedură de contestare.

  DETS sectorul Ciocana
  Pentru reparaţia Centrului de Creație al Copiilor „Ghiocel” str. M. cel Bătrân, 7, au fost alocaţi 400 mii lei. Lucrările au fost finalizate.

  DETS sectorul Rîșcani
  Pentru lucrările de reparaţie a 2 instituţii: Centru de activitate extraşcolară „Curcubeul”, str. Braniştii 5 și Centrul de Creație Tehnică a copiilor și tineretului, str. Crângului 7, au fost alocaţi 200 mii lei. Lucrările au fost finalizate.

  Pentru 3 instituţii aflate la balanţa Direcţiei Generale Educaţie Tineret şi Sport, a fost alocat 1 mil. 700 mii lei.
  Pentru Centrul municipal de Tineret, str. Varlaam, 90 contractele au fost încheiate, urmează inițierea lucrărilor.

  La Centrul orășenesc al tinerilor naturaliști şi Centrul municipal de instruire pentru copii și adolescenții care necesită condiții speciale de educație, str. Cetatea Albă, 55, lucrările sunt în desfăşurare.

  ionceban.md

  Facebook

  Noutăţi

  Un grup de experți ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) vor efectua o vizită de informare în Republica Moldova,...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, a convocat joi într-o şedinţă conducătorii subdiviziunilor municipale, în contextul pregătirii gospodăriei locativ-comunale și a infrastructurii drumurilor către perioada rece...

  SOCIAL

  Municipalitatea va organiza sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale concertul dedicat tinerilor activi – „Chișinău Youth Fest!”. În cadrul evenimentului vor evolua invitați speciali:...

  Noutăţi

  Din 1 septembrie, Liceul Teoretic „Pro Succes” din sectorul Botanica va fi transferat cu 29 de complete de clase, cu un contingent de 804...

  Copyright © 2021