Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Opoziția, învinuită de fals și manipulare

  Deputații Platformei DA au propus ca pe agenda Parlamentului să fie introdusă inițiativa legislativă, care i-ar permite diasporei să voteze două zile la rând. Scopul final al acestui scenariu este provocarea titlurilor de știri ”socialiștii cu Șor au votat împotriva diasporei”. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Legislativului, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

  În cadrul sesiunii de astăzi a Parlamentului, deputatul din fracțiunea Platformei DA, Vasile Năstase, a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege privind majorarea numărului de zile de votare pentru diaspora, la secțiile din străinătate, dar și a numărului de buletine, de la cinci la zece mii. Inițiativa însă nu a întrunit numărul necesar de voturi și, prin urmare, nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, proiectul de lege, propus de Năstase, va atrage costuri suplimentare și, prin urmare, este nevoie de avizul Guvernului.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  ”Colegii nici nu au depus efort să avizeze proiectul în Comisie, așa cum practicăm. Evident că votarea în țară sau în afară presupune cheltuieli suplimentare. Iar Constituția spune că atunci când inițiativele legislative provoacă cheltuieli suplimentare, este nevoie de Guvern, pentru că potrivit Constituției, proiectul Bugetului, executarea este atribuția Guvernului, nu a Parlamentului.”

  Vicepreședintele Parlamentului a mai declarat că deputații socialiști nu vor tolera minciunile și manipulările.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  ”Credem că acesta nu este doar un act rău intenționat, ci o provocare și manipulare. Și când am văzut știrile în unele media că socialiștii ar fi votat împotriva diasporei și chiar cu Șor … scuze, dar acest lucru este cinic și înșelător. De aceea, am ieșit în presă pentru a infirma această minciună și această manipulare.”

  Nemulțumirea socialiștilor a fost cauzată și de acuzațiile nefondate ale opoziției parlamentare, care insinuează că PSRM a format deja o alianță cu partidul ȘOR, iar acum votează împreună toate proiectele.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  ”Uitați-vă la stenograma ședinței de astăzi a Parlamentului și veți vedea că 80% din ordinea de zi, indiferent ce a fost propus de deputați, a fost votată de „dreapta” veritabilă și de deputații Fracțiunii Șor.”

  Reprezentanții opoziției parlamentare nu au comentat încă declarațiile lui Vlad Batrîncea. Nici deputații din fracțiunile PAS și Platforma DA nu au răspuns la apelurile telefonice ale reporterului nostru, pentru a-și spune punctul de vedere.

  a-tv.md

  Copyright © 2020