Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Opoziția în apărarea escrocilor

  O altă confirmare a faptului că noua alianță oligarhică încearcă să-i protejeze pe cei care au participat la furtul miliardului și au fost implicați în fraudele bancare este refuzul opoziției de a vota un proiect de lege care ar restabili justiția și economiile Băncii Naționale. Ce s-a întâmplat în Parlament, aflați din reportajul care urmează.

  Esența proiectului de lege propus spre examinare de Ministerul Justiției este simplă. În cazul în care un angajat al Băncii Naționale a Moldovei este implicat în acțiuni ilegale, acesta trebuie să restituie daunele din propriul buzunard..

  Fadei Nagacevschi, ministrul justiției

  «Prin proiect se propune că în cazul în care se va constata că aceștia au acționat sau au inacționat cu rea credință în cazul dat BNM va avea dreptul să-și recupereze daunele din contul acestor funcționari”

  În apărarea angajaților BNM au sărit deputații PAS, susținând că acest proiect le-ar încălca drepturile .

  Dumitru Alaiba, deputat PAS

  «Dumneavoastră îi considerați pe toți funcționarii BNM vinovați, fiindcă acest proiect de lege este bazat pe o prezumție că absolut toți sunt de rea credință”

  Fadei Nagacevschi, Ministrul Justiției

  «Dacă te temi, nu îți asumi responsabilitatea de a intra în exercițiul funcției publice, asta este regula. Asta este regula, vă temeți plecați„

  Deputații PAS au fost susținuți de cei din grupul Candu.

  Sergiu Sîrbu, deputat PRO Moldova

  «Prevederea pe care o propuneți dumneavoastră este destul de subiectivă pentru aprecierea laturii obiective, subiective într-o hotărâre de judecată„

  Proiectul care prevede rambursarea costurilor legale din contul BNM a fost depus în 2016, în timpul regimului lui Plahotniuc. În urma unor dezbateri îndelungate, proiectul propus de Ministerul Justiției a fost aprobat în prima lectură. Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie adoptat în a doua lectură.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020