Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Opinia separată a lui Vladimir Țurcanu cu privire la faptul că hotărârile Înaltei Curți sunt definitive şi nu pot fi atacate în altă instanță (DOC)

  Judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a avut o opinie separată în cazul hotărârii Înaltei Curți din ziua de 9 iulie. Mai exact, Țurcan, a explicat că nimeni nu poate fi judecător în propria cauză.

  “În calitate de judecător constituțional și parte reclamantă în procedura de contencios administrativ aflată pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, obiectul căreia este anume anularea Hotărârilor Curții Constituționale, am înaintat o cerere de abținere de la examinarea sesizărilor. Declarația de abținere a fost respinsă de Plenul Curții Constituționale. În opinia subsemnatului, judecător constituțional Vladimir Țurcan, examinarea sesizărilor în cauză de către Curtea Constituțională, în special cu participarea mea și a judecătorului Domnica Manole, contravine unui principiu constituțional elementar”, se arată în document.

  Amintim că joi, în data de 9 iulie, Curtea Constituțională a decis că hotărârile ei sunt definitive şi nu pot fi atacate în altă instanță. Totodată, potrivit deciziei CC, votul secret prin care membrii Curții își aleg președintele nu poate fi pus la îndoială de o altă instituție juridică.

  Hotărârea a fost expusă după ce judecătorul Vladimir Ţurcan a contestat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, decizia Curții Constituționale privind destituirea sa din funcția de președinte al CC, dar și numirea Domnicăi Manole în această postură.

  OPINIE DOC

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Șeful statului Igor Dodon a salutat astăzi, după ședința avută cu premierul și speakerul Parlamentului, decizia Curții Constituționale de săptămâna trecută potrivit căreia președintele...

  POLITICA

  PSRM a luat act de hotărârea Curții Constituționale, care explică faptul că Parlamentul nu poate fi dizolvat în decurs de 6 luni până la...

  POLITICA

  Șeful statului susține că decizia Curții Constituționale, potrivit căreia alegerile parlamentare anticipate nu pot fi organizate concomitent cu cele prezidențiale, era „una previzibilă”. Acest...

  POLITICA

  Curtea Constituțională a validat astăzi mandatul noului deputat al Parlamentului Republicii Moldova conform listelor Partidului Socialiștilor. Acesta a devenit președintele Federației “Voievod”, Nicolae Pascaru.

  Copyright © 2020