Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Operațiunea „Pietonul”

  Atenție, pietoni! În ultimele zile poliția a înăsprit controalele pe trasee și vânează toți pietonii care traversează strada neregulamentar. Operațiunea se va desfășura până la sfârșitul lunii octombrie, în condițiile în care numărul accidentelor cu implicarea pietonilor este în creștere. Astăzi, unii pietoni au scăpat doar cu avertizare, alții însă au fost amendați. Iar o a treia categorie s-a luat la harță cu oamenii legii.

  “-În fața dumitale stă un organ de drept! – Dumneavoastră nu vă grăbiți nicăieri? –Poftim? Eu sunt la serviciu, eu îmi fac datoria! –Faceți procese verbale, iată ce faceți?!- Corect! Sancționez persoanele care încalcă…- Eu o mă întorc înapoi și vin la dumneavoastră! –Nu o să veniți domnule!”

  Această femeie s-a ales doar cu o avertizare. Bătrâna le-a mulțumit polițiștilor că au iertat-o și a spus că va pune procesul verbal acasă, pe perete, ca să-și amintească, de fiecare dacă când iese din casă, să traverseze regulamentar.

  “De acolo am mult de mers și de acolo e departe, eu aleg cel mai scurt drum. Știți ce vârsta am eu?! 90 de ani.”

  Și alți pietoni au fost surprinși cum traversează strada neregulamentar. Toți însă, au avut câte o explicație.

  „-Mă grăbesc, pur și simplu mă grăbesc foarte tare! -Dacă se întâmplă ceva?- Eu m-am uitat și am văzut că e roșu și toate mașinile s-au oprit deja și de asta am trecut.”

  „Mă grăbesc, iată de ce am trecut…îmi trebuie să fiu la oră.”

  „M-am grăbit la medic, -Știți că vă puneți viața în pericol? –Foarte bine înțeleg…”

  Pietonii care trec strada neregulamentar riscă amendă de la 300 până la 450 de lei. Totodată, șoferii care nu cedează trecerea pietonilor în locuri autorizate riscă să fie penalizați cu amendă ce variază între 900 și 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

  Ana Chiștelița, ofițer de presă, INSP

  „Solicităm pietonilor să traverseze strada doar la trecerile pentru pietoni, cât și la culoarea verde a semaforului. Pe timp de noapte să poarte haine ce conțin elemente reflectorizante.”

  De la începutul acestui an, în municipiul Chișinău s-au produs 349 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în urma cărora 345 de persoane s-au ales cu diferite traumatisme, iar 21 au decedat. Totodată, de la începutul acestui an, nouă mii de pietoni au fost amendați pentru că au trecut strada neregulamentar, iar șapte mii de șoferi au fost penalizați pentru că nu au cedat trecerea pietonilor în locuri autorizate.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021