Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  OMS se întrunește pentru a evalua efectele pandemiei de COVID-19

  La peste doi ani după ce a decretat urgenţa mondială, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a reunit joi comitetul pentru pandemia de COVID-19 pentru a evalua dacă trebuie menţinut cel mai înalt grad de alertă în faţa virusului, relatează France Presse.

  Comitetul se reuneşte o dată la trei luni pentru a face bilanţul şi a se decide dacă trebuie menţinută această măsură excepţională. OMS nu a precizat la ce dată vor fi publicate concluziile comitetului.

  Reuniunea cu uşile închise a experţilor a fost prezidată ca de obicei de profesorul francez Didier Houssin.

  OMS a decretat alerta mondială – o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional în limbaj tehnic – în 30 ianuarie 2020. Dar abia atunci când directorul său general, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a calificat pentru prima oară, în 11 martie 2020, situaţia drept pandemie, liderii mondiali au părut să conştientizeze cu adevărat dimensiunea pericolului.

  El a subliniat că numărul deceselor semnalate în fiecare săptămână este aproape de nivelul său cel mai scăzut înregistrat vreodată de la începutul pandemiei şi a evaluat că două treimi din populaţia mondială s-a vaccinat, între care 75 din personalul din sănătate şi persoanele vârstnice.

  „Dar munca noastră nu s-a terminat încă”, a spus el, explicând că există încă „mari disparităţi în ratele de vaccinare”: trei sferturi de persoane care trăiesc în ţări sărace nu au primit încă măcar o singură doză de vaccin.

  El a subliniat de asemenea că cea mai mare parte a ţărilor a ridicat măsurile vizând limitarea propagării virusului şi a deplâns, din nou, că cea mai mare parte a ţărilor şi-a redus considerabil supravegherea epidemiei şi activităţile de depistare şi de secvenţiere a virusului, ceea ce împiedică experţii să-i urmărească mutaţiile.

  În 13 octombrie, OMS înregistrase peste 620 milioane de cazuri confirmate oficial, număr fără îndoială foarte redus faţă de cel real, la fel ca şi cel de peste 6,5 milioane de decese înregistrate.

  „Mai multe ţări în Europa semnalează în prezent o creştere a numărului de cazuri, spitalizări şi decese legate de COVID-19”, a indicat Dr. Tedros. „Trebuia să ne aşteptăm la aceasta pentru că vremea se răceşte în emisfera nordică şi oamenii petrec mai mult timp împreună în interior”, a adăugat el.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  LUMEA

  Dinţi cariaţi, gingii inflamate şi cancere bucale: aproape jumătate din populaţia lumii suferă de boli buco-dentare, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS),...

  LUMEA

  Epidemia de variola maimuţei continuă să reprezinte o urgenţă de sănătate publică, cel mai înalt nivel de alertă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),...

  LUMEA

  Odată cu apropierea iernii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat luni necesitatea de a nu lăsa garda jos într-o perioadă în care numărul...

  Copyright © 2021