Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  OMS se așteaptă la „niveluri ridicate” de COVID-19 în această vară în Europa

  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la „niveluri ridicate” de COVID-19 în această vară în Europa și a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice timp de o lună.

  „Pe măsură ce țările din Europa au ridicat restricțiile care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat, pentru AFP, directorul pentru Europa al organizației, Hans Kluge.

  „Virusul nu dispare doar pentru că țările încetează să-l monitorizeze. Continuă să contamineze, continuă să se schimbe și încă ucide”, a spus el într-o declarație scrisă pentru AFP.

  Cu subvarianta Omicron BA.5 în plină expansiune, numărul de cazuri din aproximativ cincizeci de țări din zona OMS Europa s-a apropiat de 500.000 zilnic în această săptămână, în timp ce la sfârșitul lunii mai era în jur de 150.000 pe zi, potrivit datelor publice. din organizatie.

  Numărul deceselor rămâne în prezent la un nivel scăzut de aproximativ 500, adică nivelul său din vara anului 2020.

  Aproape toate țările europene înregistrează o creștere a numărului de cazuri, Portugalia, Luxemburg, Franța, Grecia, Cipru, Germania și Austria conducând în prezent în topul cu cea mai mare incidență.

  „Sperăm că programele extinse de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le au în vigoare, precum și infecțiile din trecut, vor însemna că vom evita cele mai grave consecințe pe care le-am văzut mai devreme în pandemie”, a spus domnul Kluge.

  „Cu toate acestea, recomandările noastre rămân în vigoare”, a spus el.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  O serie de măsuri și recomandări au fost aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), ca urmare a creșterii cazurilor...

  Noutăţi

  Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a emis ieri, 27 iulie, o nouă hotărâre privind situația COVID-19. Potrivit autorităților, în municipiul Chișinău a...

  LUMEA

  Autoritățile din Wuhan pun în carantină aproape un milion de oameni după ce au fost descoperite patru persoane infectate cu Covid-19, scrie CNN. Autoritățile...

  Noutăţi

  Majoritatea PAS din Parlament a refuzat să accepte propunerea de audiere în Legislativ a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco pe tema vaccinării anti-COVID-19 cu seruri...

  Copyright © 2021