Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  OMS: Peste 70.000 de cazuri de variola maimuţei, înregistrate de la începutul epidemiei

  Peste 70.000 de cazuri de variola maimuţei au fost înregistrate de la începutul epidemiei, în mai, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a făcut apel la prudenţă chiar dacă numărul de cazuri noi este în scădere, informează AFP.

  Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că în acest an au fost înregistrate 26 de decese şi peste 70.000 de cazuri de contaminare, 42.000 dintre acestea fiind în Americi şi aproape 25.000 în Europa.

  „La nivel global, numărul cazurilor este în scădere, însă săptămâna trecută 21 de ţări au asistat la o creştere, în special în regiunea Americilor, care reprezintă aproape 90% dintre cazurile din ultima săptămână”, a spus directorul OMS la o conferinţă de presă de la Geneva.

  „O epidemie care încetineşte poate fi o epidemie mai periculoasă, pentru că putem crede că s-a încheiat criza şi să reducem prudenţa”, a adăugat el confirmând că organizaţia pe care o conduce colaborează cu statele în vederea creşterii capacităţilor acestora de monitorizare epidemică.

  „Suntem îngrijoraţi de numărul de cazuri din Sudan, în special în taberele de refugiaţi de la graniţa cu Etiopia”, a adăugat el.

  „Ca şi COVID-19, variola maimuţei rămâne o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional (USPII), iar OMS va continua să o trateze ca atare”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  De la începutul epidemiei, 107 ţări membre OMS au înregistrat cazuri noi. Un număr de 39 dintre acestea nu au raportat pacienţi noi în ultimele 21 de zile.

  SUA (26.723), Brazilia (8.147), Spania (7.209), Franţa (4.043), Marea Britanie (3.654), Germania (3.640), Peru (2.587), Columbia (2.453), Mexic (1.968) şi Canada (1.400) sunt cele mai afectate zece ţări din lume şi reprezintă 87% din cazuri.

  Cazurile de variola maimuţei au crescut brusc de la începutul lunii mai, în afara ţărilor africane unde această boală este de mult timp endemică, în rândul bărbaţilor care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi.

  Conform datelor OMS, 97% dintre cazuri au fost bărbaţi cu vârsta medie de 35 de ani, iar 49% erau SIDA pozitivi.

  Boala provoacă febră, dureri musculare şi leziuni cutanate.

  agerpres.ro

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Epidemia de variola maimuţei continuă să reprezinte o urgenţă de sănătate publică, cel mai înalt nivel de alertă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS),...

  LUMEA

  Autoritatea sanitară din Portugalia a anunţat miercuri că şi-a extins strategia de vaccinare împotriva variolei maimuţei pentru a include imunizarea persoanelor din grupurile cele...

  LUMEA

  Un prim caz de variolă a maimuţei a fost confirmat joi în Ucraina la un pacient care a fost spitalizat, a anunţat Ministerul Sănătăţii,...

  LUMEA

  Ministerul Sănătăţii din România anunţă, luni, un nou caz de variola maimuţei confirmat la un bărbat de 23 de ani din Bucureşti. Sursa citată...

  Copyright © 2021