Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  OMS: Numărul cazurilor de variola maimuţei prezintă o tendinţă de scădere

  Numărul noilor cazuri raportate de variola maimuţei a scăzut în ultima săptămână la nivel global, au anunţat joi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citaţi de DPA.

  În săptămâna 15-21 august au fost raportate cu 21% mai puţine cazuri decât în săptămâna precedentă, au precizat experţii de la OMS.

  În cele patru săptămâni anterioare intervalului menţionat, numărul de cazuri urmase o tendinţă de creştere.

  „Această situaţie ar putea să reflecte primele semnale ce atestă scăderea cazurilor în regiunea Europa, însă acest aspect va trebui să fie confirmat ulterior”, au anunţat joi, de la Geneva, reprezentanţii OMS.

  Regiunea Europa din cadrul OMS include 53 de ţări – statele din Uniunea Europeană, cărora li se adaugă şi alte ţări, precum Turcia, Turkmenistan, Rusia şi Israel.

  În schimb, în regiunile America de Nord şi America de Sud, numărul cazurilor de variola maimuţei a continuat să crească. La nivel mondial, 5.907 cazuri au fost raportate în ultima săptămână, în comparaţie cu cele 7.477 de cazuri confirmate în săptămâna precedentă.

  În total, 41.600 de cazuri şi 12 decese au fost raportate către OMS de 96 de ţări de la începutul acestui an.

  Germania se află în topul primelor patru ţări din lume cu cele mai multe cazuri, fiind depăşită de Statele Unite (cu peste 14.000 de cazuri), Spania şi Brazilia.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  După trei săptămâni de caniculă, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) şi observatorul european Copernicus consideră că dispun de suficiente date pentru a anunţa că iulie...

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut, marţi, statelor membre să monitorizeze incidenţa cazurilor de Sindrom Guillain-Barré, o afecţiune neurologică cu cauze necunoscute, în urma...

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  LUMEA

  Dinţi cariaţi, gingii inflamate şi cancere bucale: aproape jumătate din populaţia lumii suferă de boli buco-dentare, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS),...

  Copyright © 2021