Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Oleg Vasnețov: Deblocarea exporturilor moldovenești pe piața rusă se datorează efortului președintelui Igor Dodon

  Deblocarea exporturilor moldovenești pe piața rusă se datorează eforturilor președintelui Igor Dodon. Despre aceasta ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a declarat în cadrul unui interviu pentru TASS.

  Vasnețov a amintit că în 2014, când Republica Moldova semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, Federația Rusă a atras atenția că acest document va influența negativ relațiile comerciale dintre Chișinău și Moscova.

  “Nu am fost auziți și guvernul rus a fost nevoit să introducă restricții pentru importul mai multor produse moldovenești”, a spus ambasadorul. Totodată, Oleg Vasnețov a menționat că deși mai mulți politicieni au promis că piața rusă va fi înlocuită în totalitate cu cea din UE, acest lucru nu s-a întâmplat. „Datorită eforturilor depuse de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, iar acum și a premierului, Ion Chicu, situația a fost corectată, iar produsele moldovenești treptat se întorc pe piața rusă”, a spus diplomatul.

  Amintim că autoritățile de la Moscova au prelungit termenul de acordare a facilităților pentru exportul produselor moldovenești pe piața rusă. Este vorba în primul rând de fructe, vinuri și conserve. Regimul preferențial la exportul produselor moldovenești pe piața rusă a fost extins până la sfârșitul anului 2020. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul discuțiilor de la Moscova pe care președintele moldovean, Igor Dodon, le-a avut cu omologul său rus, Vladimir Putin, și Reprezentantul Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

  ECONOMIE

  În urma înțelegerilor pe care le-a avut președintele moldovean, Igor Dodon, cu omologul său rus Vladimir Putin, Guvernul Chicu a reușit să deblocheze exporturile...

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov. Părțile au discutat despre rezultatele vizitei șefului statului la...

  Copyright © 2020