Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Victoriei (VIDEO)

  În ajunul zilei de 9 mai, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov a venit cu un mesaj de felicitare către veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

  Vasnețov a vobit despre actele eroice ale strămoșilor noștri și a ținut să sublinieze că este datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm vie memoria eroilor și să o transmitem generațiilor viitoare. Pe final, diplomatul le-a mulțumit ostașilor care au luptat pentru a-și apăra patria.

  „Dragi veterani și locuitori ai Republicii Moldova, vă felicit din suflet cu prilejul Zilei Victoriei. 9 mai este o dată importantă în istoria Republicii Moldova și a întregii umanități. Acest an este unul special, exact 80 de ani în urmă, acaparatorii naziști au atacat țara noastră, însă strămoșii noștri au ținut piept acestei lovituri. Umăr la umăr cu toate popoarele Uniunii Sovietice, poporul moldovenesc și-a apărat patria. Datoria noastră este să nu dăm uitării acest lucru și să păstrăm memoria sacrificiului făcut de dragul vieții urmașilor. Legendarul mai din 1945, va rămâne pe veci un exemplu de curaj, statornicie și tăria minții poporului învingător. În acestă zi specială vă doresc pace, bunătate și bunăstare. Vă mulțumesc, eroi ai Victoriei! Vă felicit cu prilejul acestei sărbători„, a menționat Oleg Vasnețov.

  La data de 9 mai, în capitală va fi organizat marșul Memoriei și Regimentul Nemuritor. Evenimentul va începe la ora 09.00, în Piața Marii Adunări Naționale. Oamenii vor porni în marș spre Complexul Memorial Eternitate, unde vor depune flori la focul veșnic și vor cinsti memoria ostașilor căzuți pe câmpul de luptă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor a fost...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Anual, la 3 decembrie, alături de comunitatea mondială, consemnăm Ziua internațională a persoanelor cu dezabilități. Instituită în 1992 prin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul de felicitare a președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare:

  SOCIAL

  Fermierii, care în acest an au suportat pagube din cauza calamităților naturale, nu vor primi ajutor de la stat. Cel puțin asta a lăsat...

  Copyright © 2021