Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Victoriei (VIDEO)

  În ajunul zilei de 9 mai, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov a venit cu un mesaj de felicitare către veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

  Vasnețov a vobit despre actele eroice ale strămoșilor noștri și a ținut să sublinieze că este datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm vie memoria eroilor și să o transmitem generațiilor viitoare. Pe final, diplomatul le-a mulțumit ostașilor care au luptat pentru a-și apăra patria.

  „Dragi veterani și locuitori ai Republicii Moldova, vă felicit din suflet cu prilejul Zilei Victoriei. 9 mai este o dată importantă în istoria Republicii Moldova și a întregii umanități. Acest an este unul special, exact 80 de ani în urmă, acaparatorii naziști au atacat țara noastră, însă strămoșii noștri au ținut piept acestei lovituri. Umăr la umăr cu toate popoarele Uniunii Sovietice, poporul moldovenesc și-a apărat patria. Datoria noastră este să nu dăm uitării acest lucru și să păstrăm memoria sacrificiului făcut de dragul vieții urmașilor. Legendarul mai din 1945, va rămâne pe veci un exemplu de curaj, statornicie și tăria minții poporului învingător. În acestă zi specială vă doresc pace, bunătate și bunăstare. Vă mulțumesc, eroi ai Victoriei! Vă felicit cu prilejul acestei sărbători„, a menționat Oleg Vasnețov.

  La data de 9 mai, în capitală va fi organizat marșul Memoriei și Regimentul Nemuritor. Evenimentul va începe la ora 09.00, în Piața Marii Adunări Naționale. Oamenii vor porni în marș spre Complexul Memorial Eternitate, unde vor depune flori la focul veșnic și vor cinsti memoria ostașilor căzuți pe câmpul de luptă.

  a-tv.md

  ECONOMIE

  Mesajul liderului PSRM Igor Dodon cu ocazia Zilei lucrătorului bancar:

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj tuturor elevilor din țară, cu prilejul ultimei zile de școală din acest an de învățământ.

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare:

  SOCIAL

  Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare:

  Copyright © 2021