Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Oferă o șansă la viață

  560 de angajați ai Poliției de Frontieră și circa 100 de reprezentanți ai CNA și Procuraturii Anticorupție au donat, astăzi, sânge și plasmă convalescentă, necesare pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Angajații cu epoleți s-au alăturat campaniei „Donează sânge pentru a salva vieți”. Acțiunea a fost planificată ieri și astăzi în punctele de colectare a sângelui în mai multe localități din țară.

  Victoria Cebanița este ofițer principal al Poliției de Frontieră. Tânăra spune că astăzi a donat sânge pentru a 23 oară.

  Victoria Cebănița, ofițer principal, Poliția de Frontieră

  «Pentru că am fost un donator activ, anul acesta am primit de la Centrul de Transfuzie a Sângelui o diplomă pentru donator activ 00.35, 01.18 Se reînoiește sângele, fac sport, mă simt mai bine, și fac un bine, salvez vieți. Asta pentru mine e foarte important».

  Olga Samoilenco, inspector, Poliția de Frontieră

  «Ne facem în primul rând datoria. Sunt foarte bucuroasă că sunt astăzi aici și cred că acesta este un gest demn. De acum încolo, voi veni cu regularitate».

  Alături de Victoria și Olga, au venit și alți colegi, angajați ai Poliției de Frontieră. Unii dintre ei au donat plasmă convalescentă.
  Cristian Pleșca, ofițer principal de urmărire penală, Poliția de Frontieră

  «Am trecut și eu prin urgia pandemiei, cunoscută ca COVID. Aș dori și eu să aduc aportul prin donare de plasmă pentru alte persoane care au nevoie atât de ei așa cum și noi am avut nevoie».

  Angajații Poliției de Frontieră participă deja la cea de-a doua acțiune de donare de sânge din acest an și își îndeamnă și alți colegi să le urmeze exemplul.

  Olesea Dunas, purtător de cuvânt, Poliția de Frontieră

  «Anual, de ziua Polițistului de Frontieră European, marcată la 25 mai, Poliția de Frontieră se mobilizează la maxim în misiunea caritabilă de donare de sânge și plasmă celor aflați în dificultate».

  Și angajați ai Procuraturii Anticorupție și CNA s-au alăturat campaniei de donare de sânge și plasmă. Circa 100 de donatori din cadrul acestor instituții au venit astăzi la Centrul de Transfuzie a Sângelui.

  Iurie Mitreanu, șef Direcție Generală Penală, CNA

  «Inițial am avut pneumonie bilaterală, ulterior pe parcurs de șapte, zece zile mi-am venit în fire, într-o stare de sănătate bună. 00.29, 00.51 Astăzi este a treia oară când donez»

  Svetlana Cebotari, directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui

  «În general numărul total donatorilor a sporit. În toate punctele de coletare a sângelui din țară cât la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Atât în mod organizat vin, cât și din multe alte instituții atât private, cât și de stat, ceea ce ne bucură».

  Autoritățile din Sănătate încurajează toți cetățenii care pot, să vină și să doneze sânge sau plasmă convalescentă, necesară pacienților bolnavi de COVID-19.

  a-tv.md

  Copyright © 2020