Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Odnostalco: Guvernul lucrează asupra reducerii sistematice a natalității în țară

  Prin acțiunile sale, guvernul merge în mod conștient spre reducerea populației Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat în cadrul unui briefing de astăzi, Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei pentru protecție socială, sănătate și familie, deputat al fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  Această reacție a deputatului a fost provocată de avizul negativ al guvernului asupra proiectului de lege privind capitalul familiei, pe care fracțiunea BECS l-a înregistrat în luna august curent. Proiectul vizează sprijinul familiilor cu copii.

  Socialistul a subliniat faptul că în avizul guvernului sunt prezentate niște concepții extrem de revoltătoare și antiumane: „Domnii din guvern nu văd o problemă în nivelul înalt al mortalității și cel scăzut al natalității din țara noastră. În opinia lor, aceasta nu este o problemă demografică principală în ziua de astăzi”.

  Vladimir Odnostalco a menționat că autorii avizului fac referințe la practicile internaționale – „cică, nu trebuie să fie investite fonduri în consolidarea familiei, pentru că nu este rentabil, deoarece oricum, copiii vor pleca. Prin astfel de documente, oamenii sunt forțați să plece. Care-i sensul să crești copii, dacă nimic nu-i ține aici?”.

  Socialistul a remarcat că prin acțiunile sale, „guvernul lucrează asupra reducerii sistematice a natalității în țară. Dacă așa procedează guvernul – la ce ne mai trebuie aceasta?”, a concluzionat retoric Vladimir Odnostalco.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Potrivit conceptului, ”Programul de gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022-2025, va defini pentru autoritățile centrale scopurile și obiectivele pe diferite...

  POLITICA

  Afirmația îi aparține deputatului BCS Vladimir Odnostalco, și a fost făcută în cadrul emisiunii ”TEMA” de la postul de televiziune ”Primul în Moldova”.

  POLITICA

  Guvernul PAS i-a deposedat pe pensionarii din Republica Moldova de 567 de milioane de lei. Acuzațiile au fost aduse de către deputatul Blocului Comuniștilor...

  ECONOMIE

  Guvernul PAS a avizat negativ proiectul PSRM care prevede anularea penalităților și sancțiunilor financiare (amenzilor) la toate tipurile de impozite și taxe, a primelor...

  Copyright © 2021