Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Oamenii de la sate vor Sputnik V

  Vor să se vaccineze doar cu Sputnik V pentru că este mai eficient și mai sigur. O spun locuitorii satului Cunicea, raionul Florești. Mai în glumă, mai în serios, unii dintre cei care deja s-au imunizat, ne-au asigurat că în condițiile în care ei și-au administrat serul, și jurnaliștii pot munci fără frica de a se infecta.

  În localitatea Cunicea, raionul Florești, practic fiecare persoană cu care am discutat vrea să administreze serul produs de Federația Rusă. Unii oameni s-au vaccinat deja.

  „Eu m-am vaccinat deja cu Sputnik V, ambele doze. Eu lucrez la școală și ne-au vaccinat printre primii. Nu am avut nicio reacție, nu am simțit nicio durere și nu am făcut febră. Așa că nu trebuie vă fie frică, munciți.”

  „-Noi ne-am vaccinat deja. -Cu care vaccin?- Cu Sputnik. Am primit ambele doze. -Cum vă simțiți? Foarte bine, nu am avut nicio reacție.”

  „-Eu am vrut anume cu Sputnik, -De ce? -Cred că acesta e cel mai bun, dar la fiecare e individual.”

  “-Am fost operat și nu am reușit. Așteptăm vaccinul rusesc. -Cu Sputnik vreți să vă vaccinați? De ce anume Sputnik? – Sunt de părere că este cel mai bun.”

  În localitate există un punct de vaccinare, însă, astăzi, aici nu era multă lume. Medicii spun că, la moment, instituția dispune de doze de Astra Zeneca, însă oamenii nu doresc să se imunizeze cu acest vaccin.

  Ana Lipilova, medic de familie

  „Am primit 40 de doze de Sputnik, toate au fost administrate, la fel și cu Pfizer, toate au fost administrate. La noi toți vor Pfizer sau Sputnik V. Astra Zeneca nu vor și vaccinul chinez nu este solicitat. Aceste două vaccinuri toți le vor. S-au încris mulți și toți așteaptă.”

  În localitatea Cunicea, raionul Florești sunt peste 2500 de persoane care vor să se vaccineze, doar 100 dintre acestea și-au administrat serul.

  Ana Lipilova, medic de familie

  „Ar fi bine să se dea ceea ce vor oamenii. Zic că ei au drepul să aleagă…unde e acest drept. Oamenii…nu au dreptul să aleagă.”

  Până în prezent, Federația Rusă a donat țării noastre 180 de mii de doze de vaccin de Sputnik V.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021