Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Oamenii condamnă atitudinea Alianței Sandu-Candu-Șor

  Cetățenii nu privesc cu ochi buni spectacolul din Parlament, organizat astăzi de deputații PAS, PPDA, Pro Moldova și ai Partidului „Șor”. În opinia oamenilor, boicotul organizat de cele patru grupări a blocat pachetul de legi care prevede dublarea salariilor angajaților în sistemul medical, majorarea pensiilor sau suplimentarea fondului de subvenții în agricultură.

  «Pro Moldova și “Șor” nu-i cred, pentru că au fost la guvernare. + 00:34 -00:41 Pensiilor și salariile medicilor ar trebui majorate».

  «Acest comportament nu corespunde statutului de deputat. De ce? Pentru că deputații sunt aleși pentru popor, iar să acționezi împotriva poporului este anti-uman».

  «Niște șmecherii se ascund după toate aceste acțiuni, populism real».

  «Eu tot curând voi fi pensionară și mi se face frică să trăiesc în această țară. Ceea ce fac ei acum, demonstrează încă o dată atitudinea lor față de oameni».

  «Problema asta este mereu, când cineva este în conflict nu se rezolvă de la prima ședință».

  «Domnii deputați ar trebui să înceteze să se gândească la interesele lor meschine, este timpul să se gândească la oameni. Să se gândească la faptul că medicii se află într-o situație complicată, că mulți pensionari primesc pensii mizere și sunt nevoiți să măture străzile, să spele podele. Numai ce nu fac acești pensionari. Eu cred că deja ar trebui să vă fie rușine domnilor deputați».

  Precizăm, că miercuri, 1 iulie, Executivul și-a asumat răspunderea asupra modificărilor la Legea Bugetului de Stat și Legea cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Modificările prevăd majorarea salariilor angajaților din instituțiile medicale și alocarea unui suport unic de 700 de lei pentru pensionarii cu o pensie mai mică de 3 mii de lei. Prin aceleași modificări, Guvernul a majorat Fondul de subvenționare în agricultură cu 100 de milioane de lei. De asemenea, s-a stabilit alocarea a 50 de milioane de lei pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Alte 20 de milioane de lei au fost alocate pentru implementarea programului ”Prima casă 6”, destinat angajaților în structurile de forță.

  Facebook

  Copyright © 2020