Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Oameni noi, practici vechi

  Oameni noi, practici vechi. Asta dacă ar fi să spunem pe scurt despre modul în care cei din PAS intenționează să scape de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Alegerile parlamentare anticipate nici măcar n-au fost validate, iar deputații aleși ai PAS au pregătit déjà un proiect de lege, scopul căruia este de al demite pe Stoianoglo. Potrivit fostului ministru al Justiției, Olesea Stamate proiectul va fi adoptat în regim de urgență. Graba celor din PAS a fost criticată de Nicolae Eșanu care are o experiență de zeci de ani lucrați la Minsterul Justiției.

  După Natalia Gavriliță, Igor Grosu și Dumitru Alaiba, Olesea Stamati a fost cea care a vorbit despre dorința celor din PAS de a-l demite pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo. În cadrul unei emisiuni televizate, deputatul ales a declarat că în viitorul apropiat, noua majoritate parlamentară va introduce un mecanism de evaluare a activității Procurorului General. Stamate a evitat să spună cine vor fi evaluatorii, însă s-a grăbit să precizeze că proiectul de lege este déjà elaborate și va fi adoptat de urgență. Fostul secretar de stat al Minsiterului Justiției, membru al Comisiei de la Veneția, a criticat modul în care acționează cei din PAS și a spus că practicile pe care le aplică sunt similare celor pe care tot ei îi critică.

  Nicolae Eșanu, fost secretat de stat, Ministerul Justiției

  “Dacă vreți să aveți măcar șansa să schimbați lucrurile, încercați să înțelegeți doar ce faci și cum faci. Și dacă noi transformăm procesul legislativ într-o glumă și facem …șansă că noi o să reușim sunt aproape egale cu zero.”

  „Nu sunt om care trăiesc într-o lume ideală, înțeleg realitățile dar primul semnal pe care o să-l dați, o să spuneți: oameni buni, nu e nici o diferență cum aceia schimbau legile peste noapte, aceștia la fel schimbă legile peste noapte. Care este diferența?”

  „Dacă o să compromiteți din start, dacă o să faceți compromisuri ca să atingeți un scop, care înțeleg că vi se cere.”

  „Vă asigur eu – nu se face compromisuri la principiu.”

  „Vă atenționez și vă implor să țineți cont de faptul acesta că în momentul în care o să începeți să încălcați, o să descreditați și o să compromiteți o șansă pe care noi o avem.”

  Olesea Stamate deputat ales PAS

  „Nu vă supărați dar nu pot să accept lecția dumneavoastră.”

  Amintim că, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru postul nostru de televiziune că instituția pe care o reprezintă nu comentează declarațiile lansate în spațiul public în legătură cu demisia lui Stoianoglo.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021