Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Oameni buni cu obiceiuri rele? Interpelări pe cazul implicării deputatului PAS, Oleg Canațui, în contrabanda cu țigări la frontiera moldo-română

  În campania electorală promovau mesaje puternice de luptă împotriva corupției, de integritate în rândul funcționarilor de stat și a deputaților, dar în rezultat vedem că au fost mesaje deșarte iar persoane care au abia două luni de când au intrat în funcție se ocupă cu lucruri ilegale care nu fac față unei persoane cu demnitate publică. Este opinia vicepreședintelui comisiei juridice, numiri și imunități, deputatul socialist Vasile Bolea,care a anunțat că a depus interpelări la mai multe instituții ale statului pentru a clarifica cazul implicării deputatului PAS, Oleg Canațui, în contrabanda cu țigări la frontiera moldo-română.

  Demersurile au fost înaintate SIS, Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră. Potrivit deputatului, acest caz a afectat grav imaginea Parlamentului și a Republicii Moldova pe plan internațional.

  „Aceste persoane au venit în campania electorală cu un mesaj puternic de luptă împotriva corupției, cu un mesaj puternic de integritate în rândul funcționarilor de stat și a deputaților, dar în rezultat vedem că au fost mesaje deșarte iar persoane care au abia două luni de când au intrat în funcție se ocupă cu lucruri ilegale care nu fac față unei persoane cu demnitate”, a spus Bolea.

  Socialistul a informat că, potrivit datelor oficiale, deputatul PAS deține mai multe microbuze care transportă coletele moldovenilor în UE. Săptămâna trecută, Canațui, aflându-se la volanul unuia dintre aceste microbuze, a traversat frontiera de stat cu pașaportul diplomatic prin coridorul verde, fără ca să fie supus unui control la frontieră din partea autorităților moldovenești. În consecință, polițiștii de frontieră români au efectuat controlul în urma căruia au depistat contrabanda de țigări în care este implicat deputatul PAS.

  „Sunt mai multe întrebări la activitatea organelor de control din RM, de ce s-a permis trecerea unui microbus cu colete pe coridorul verde, de ce acest microbus nu a fost supus controlului de către vameși și PF. Ca în rezultat noi să vedem că de fapt se transportau țigări ilegal iar imaginea RM pe plan internațional a avut de suferit”, a declarat deputatul.

  Vicepreședintele comisiei juridice, numiri și imunități susține că șeful Poliției de Frontieră, exponentul PAS Rosian Vasiloi, trebuie să vină cu mai multe explicații legate de acest caz, în special de câte ori a traversat frontiera deputatul PAS și ce s-a întâmplat cu microbuzul și contrabanda depistată de grănicerii români.

  „Voi face interpelări și către Serviciul Vamal și PF, cunoașteți că acolo este director colegul lui Cănățui, Rosian Vasiloi să ne comunice de câte ori pe parcursul acestui an acest microbus a traversat frontiera de stat a RM, de câte ori ea a fost supusă controlului, ce a fost depistat, și de câte ori Cănățui a fost personal la volanul acestui microbus care transportă colete în UE”, a conchis deputatul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  Copyright © 2021