Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O secție nouă de reanimare

  La Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime a fost inaugurată astăzi o secție nouă de terapie intensivă cu 14 paturi la activ. Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că, după deschiderea noii secții de reanimare, numărul total de astfel de paturi în unitatea medicală urcă la 68, ceea ce îl face spitalul cu cel mai mare număr de paturi la terapie intensivă din țară.
  Necesitatea deschiderii unei secții de terapie intensivă la Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime a apărut odată cu izbucnirea pandemiei COVID-19. Unitatea medicală a devenit atunci cel mai mare spital din țară, care a început să trateze pacienții infectați cu noul tip de coronavirus.
  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Secția de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Municipal„ Sfânta Treime ”este cel mai mare astfel de departament din întreaga țară și, cel mai probabil, cel mai bine echipat. Astăzi spitalul are capacitatea de a găzdui 68 de pacienți”

  Noul departament cu 14 paturi este echipat cu dispozitive medicale moderne: ventilatoare, aparate de anestezie, monitoare, o rețea centralizată de oxigen și paturi multifuncționale.

  Alexandru Cornogolub, șef secție

  „Paturile suplimentare din această secție au fost vitale, deoarece în ultimii ani, nu numai în anul pandemiei, a crescut numărul pacienților în stare gravă care se află în spital și a celor care sunt aduși la noi cu ambulanța”.

  Lucrările de renovare în secția de terapie intensivă au fost inițiate de primărie în decembrie 2020. Toate echipamentele au fost achiziționate din fonduri alocate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și de Banca Mondială.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021