Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  O schemă ilegală! Astfel a calificat Igor Dodon decizia Guvernului de a scoate din buget 1,3 mlrd lei pentru gaz

  Este o schemă ilegală! Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat decizia Guvernului Gavrilița de a scoate din bugetul de stat 1,3 miliarde de lei pentru a achita datoria la gaz. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Primul în Moldova, Dodon a spus că au fost încălcate toate procedurile.

  „Întreprinderea de stat Energocom face o cesionare a datoriilor cu o întreprindere privată, doar Moldovagaz este o întreprindere privată. Nu a fost majorat capitalul statutar al Energocom. Dacă analizăm pe elemente separate sunt foarte multe întrebări. Este clar că Procuratura acum nu se va ocupa de acest caz, se tem de guvernare. Dar 1,3 mlrd lei din bugetul de stat să îi dai unei companii private, eu nu țin minte în istoria Republicii Moldova ca cineva să procedeze așa”, spune președintele PSRM.

  Igor Dodon susține că cei 1,3 miliarde de lei vor fi achitați din buzunarele cetățenilor Republicii Moldova.

  „Ei au luat datoria istorică a Termocom față de Moldovagaz și au acoperit o datorie curentă. Și când va veni întrebarea de datoria istoria de 700 mln dolari, iar acești 1,3 mlrd lei sunt în cei 700 mln de dolari, va apărea întrebarea, dar sursa care. Surse vor fi două – ori tariful la gaz sau din buget, ceea ce e din contul cetățenilor”, a explicat Igor Dodon.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  SOCIAL

  Tradițional, de Bobotează, fostul șef al statului, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a scufundat în apa rece ca gheața.

  Copyright © 2021