Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  O săptămână cu antirecord de infectări și decese

  Șeful interimar al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca a declarat în această dimineață că situația este destul de critică iată de ce toate spitalele din municipiu au fost activate cu profil Covid 19.

  ”Situația referitor la capitolul coronavirus, este destul de critică. Săptămâna trecută am bătut antirecorduri atât la numărul de infectări cu noul coronavirus cât și la capitolul decese. Suntem deasemenea la limită cu numărul de paturi în staționar dar și la terapie intensivă. Toate spitalele municipale au fost activate cu profil Covid 19”, menționează Boris Gîlca.
  Mai mult, Gîlca subliniază că majoritatea celor spitalizați sunt persoane nevaccinate.

  „Tulpina Delta rămâne a fi foarte complicată și contagioasă. Iată de ce și tablourile clinice ale celor internați sunt grave. Majoritatea lor sunt nevaccinați iar șansa la viață în cazul acestor pacienți scade dramatic. Fac apel la populație să se vaccineze, ca să atingem acea imunitate colectivă care ne va ajuta să facem față pandemiei”, subliniază specialistul.

  Amintim că cele 70 de puncte de vaccinare activate în municipiu activează în fiecare zi, inclusiv și în weekend.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Autoritățile medicale din municipiul Chișinău se pregătesc pentru un potențial val de COVID-19 provocat de noua variantă a coronavirusului - omicron.

  ECONOMIE

  Moldova ar putea rămâne de mâine, 25 noiembrie, fără gaz natural, dacă astăzi nu achită datoriile curente.

  ECONOMIE

  Anul viitor, Republica Moldova va avea cel mai mare deficit bugetar din istoria țării. Potrivit proiectului bugetului de stat pentru anul 2022, aprobat de...

  SOCIAL

  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic crescut. Republica Moldova rămâne în zona roșie a statelor...

  Copyright © 2021