Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O politică anti-rusească

  În același timp, Leonid Kalaşnikov, şeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri CSI, Integrarea Eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii, are o opinie diferită cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Moldova. În cadrul unui interviu recent oferit pentru Interfax, Kalașnikov a declarat că Rusia va consolida factorul transnistrean în cazul în care noua conducere a Moldovei va alege o politică anti-rusească.

  Leonid Kalaşnikov, şeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri CSI

  „Politica rusă în raport cu Republica Moldova va depinde de conducerea care a fost aleasă: dacă noile autorități se vor îndepărta de Rusia, atunci bineînțeles că vom acționa corespunzător, în special, vom consolida factorul transnistrean”.

  Leonid Kalașnikov a pus sub semnul întrebării sinceritatea celor de la PAS în perioada electorală. Oficialul rus a subliniat că declarațiile de conciliere ale PAS-ului cu privire la Rusia făcute înainte de alegeri se transformă apoi în pro-europenism, în pro-NATO care alimentează un scenariu agresiv în raport cu regiunea transnistreană și o posibilă unire cu România.

  Leonid Kalaşnikov, şeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri CSI

  «Dacă Sandu va continua o astfel de politică pe care încearcă să o camufleze sub o presupusă cooperare cu Federația Rusă, atunci asta va însemna un eșec total. Acest lucru s-a mai întâmplat și anterior, iar dacă scenariul se va repeta atunci Moldova nu va mai ieși din aceasă prăpastie».

  Politicianul rus a constat că găgăuzii și vorbitorii de limbă rusă care locuiesc pe teritoriul Moldovei nu vor accepta o eventuală unire cu România. Amintim că, în urma alegerilor parlamentare anticipate, PAS-ul a înregistrat numărul necesar de sufragii care i-a asigurat majoritatea parlamentară în viitorul Legislativ și posibilitatea de a crea propriul Cabinet de Miniștri. Cu alte cuvinte toată puterea din țară este orientată acum în mâinile celor din PAS – guvernul, parlamentul și președinția.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021