Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O picătură de viață

  De ziua lor profesională, salvează vieți omenești. Vorbim despre polițiștii de frontieră, care al șaptelea an consecutiv, în data de 25 mai, când este marcată Ziua Polițistului de Frontieră European, donează sânge și plasmă sanguină, necesară pentru tratarea bolnavilor. Astfel, oamenii cu epoleți se mobilizează într-o misiune nobilă, și anume în Campania de donare voluntară de sânge.

  A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în data de 25 mai, la sediul Poliției de Frontieră, să fie deschis un punct de colectare a sângelui și plasmei sanguine. Astăzi aici angajații au făcut cozi pentru a da o mână de ajutor oamenilor care au probleme de sănătate.

  Iurie Nicolaev, intendent, Direcția Regională Centru

  “-Puteți să ne spuneți a câta oară donați? -A 21 oară. Bine mă simt, niciodată nu m-am simțit rău, donez benevol, pentru cine are nevoie, noi salvăm vieți.”

  Ion Cibotari, inspector superior, Poliția de Frontieră

  „Azi o fac deja a 16 oară, dar nu donez doar azi, donez de fiecare dată când cineva are nevoie să salveze o viață omenească. Îndemn toți cetățenii să facă această faptă bună, deoarece donând sânge, salvăm vieți omenești.”

  Dumitru Chetrari, polițist de frontieră

  „Sunt și telefonat de la Centrul de Transfuzie de aici din Chișinău pentru a dona anume trombocite. Trombocitele nu au toți oamenii în dependență de grupa sanguină pe care o dețin. Eu dețin grupa I, pozitivă.”

  Alexandr Frunza, subofițer superior

  „Donez a zecea oară și donez din plăcere pentru a salva vieți, vieți omenești. E o satisfacție, o bucurie, o plăcere sufletească.”

  Puncte similare de colectare a sângelui au fost deschise la sediile Poliției de Frontieră din alte cinci orașe din țară. Vorbim despre Soroca, Edineț, Ștefan Vodă, Cahul și Cantemir. Din aceste localități, circa 600 de angajați ai Poliției de Frontieră au donat sânge și plasmă sanguină.

  Marius Balea, șef Centrul Medical, Poliția de Frontieră

  “Anul acesta este anul imunizării împotriva COVID-19 sunt anumite restricții pentru donare. Dar restricțiile se minimalizează la un singur lucru, peste patru zile de la imunizare este posibil de a dona sânge. 01.00, 01.20 Îndrăzneală curaj și cu doamne ajută.”

  Alexandru Gherman, șef secție, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui

  „Noi avem acord cu Poliția de Frontieră, care o dată în trei luni de zile fac evenimente de donare a sâgelui. Pe parcursul anului 2020, ei au făcut circa 800 de donări, inclusiv 200 don[ri de plasmă anticovid.”

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021