Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O piață mai mare

  Piața avicolă din strada Cărbunari din capitală, se va extinde în timpul apropiat. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de majoritatea aleșilor municipali. Pentru implementarea proiectului este nevoie de aproximativ 11 milioane de lei care vor fi alocați din bugetul Pieței Centrale.

  În prezent vânzătorii din piața avicolă din capitală, își vând marfa în două pavilioane. Una este destinată produselor agricole, cealaltă păsărilor și animalelor. Administrația pieții și-a propus să lărgească suprafața celei din urmă, iar în acest scop va fi folosit terenul viran din preajma celor două pavilioane. Potrivit proiectului, aici urmează a fi construit și cel de-al treilea pavilion.

  Ion Pîntea director interimar „Piața Centrală„

  «Pentru construcția de suprafețe mari, zone comerciale suplimentare pentru organizarea comerțului cu materiale de construcție. Asta se referă la nisip, pietriș, ciment și alte materiale de construcție».

  Planul de modernizare a pieții are drept scop eliberarea străzii Calea Ieșilor, unde în prezent comercianții își vând marfa direct din remorca camioanelor. Aici, chișinăuienii cumpără, preponderent, materiale de construcție.

  Alexandr Odințov vicepreședintele fracțiunii PSRM, CMC

  «Potrivit proiectului, suprafața are de aproximativ 5.6 hectare și are o capacitate de aproximativ 300 de mașini. Terenul se afla pe bilanțul Pieței Centrale».

  Banii pentru extinderea și modernizarea teritoriului vor fi alocați din bugetul Pieței Centrale.

  Alexandr Odințov vicepreședintele fracțiunii PSRM, CMC

  «Direcția Pieței Centrale i-a solicitat consiliului municipal permisiunea de a utiliza fondurile proprii în valoare de 10 milioane 700 mii lei, pentru îmbunătățirea pieții agricole cu o suprafață de 5,6 hectare».

  Potrivit directorului interimar al Pieții Centrale Ion Pântea, lucrările propriu-zise vor dura opt luni de zile.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020