Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  O parcare cu aproximativ 140 de locuri a fost amenajată în preajma Parcului ”Dendrariu”

  O parcare cu aproximativ 140 de locuri a fost amenajată în preajma Parcului ”Dendrariu”. Lucrările au început în 2021, după construcția sistemului de apeduct și canalizare în cadrul proiectului de reparație capitală a străzii Ion Creangă.

  ”Inițial, terenul a fost amenajat temporar în pietriș, pentru a permite exploatarea acestuia de către vizitatorii parcului. În anul curent, în zona parcării au fost construite zonele pietonale și trei căi de acces pentru mașini, instalat sistemul de iluminat, aplicat pavajul și montate indicatoarele rutiere. Proiectul prevede dotarea parcării cu sistem de control acces, care urmează a fi instalat pe parcursul anului viitor”, a declarat pe pagina sa de pe o rețea de socializare primarul Capitalei.

  Potrivit edilului, cu acest sistem vor fi dotate treptat multe parcări din Chișinău, inclusiv cea cu peste 100 de locuri de pe strada Ismail, amenajată de Primăria Chișinău anul trecut.

  Edilul a declarat că în următoarea perioadă își propune implementarea proiectului de amenajare a parcărilor stradale în centrul istoric al orașului Chişinău.

  ”Au fost scoase la licitație patru loturi, două dintre acestea fiind adjudecate. Celelalte două loturi sunt la etapa de evaluare a ofertelor. Proiectul prevede crearea a 6322 de locuri de parcare, valoarea investiției fiind de 135 de milioane de lei”, a mai scris Ion Ceban.

  ionceban.md

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  În primele șapte luni ale anului, peste 9500 de șoferi au fost documentați de oamenii legii pentru staţionarea sau parcarea în locuri interzise. Solicitat...

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată indignat că mașinile de deservire a gheretelor circulă în continuare în parc. În acest sens, edilul a venit...

  Copyright © 2021