Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  O nouă subterană din capitală a fost reparată

  Lucrările de reabilitare a subteranei din bulevardul Dacia 18/1, intersecție cu strada Teilor, sectorul Botanica, au fost finalizate. Pentru a se asigura de calitatea lucrului efectuat, primarul general, Ion Ceban, împreună cu viceprimarul Ilie Ceban și pretorul de sector, Diana Guba, au inspectat obiectivul.

  Edilul s-a arătat mulțumit de starea obiectivului după reparație. „Acum jumătate de an aici era un dezastru și imposibil de traversat, iar acum vedem o reparație bine făcută. Ne bucurăm că în aceste proiecte suntem susținuți de agenții economici din capitală. În acest an ne-am propus să începem lucrările de reparație în 5 subterane, dar sunt mai multe. La anul vor fi și mai multe”, a menționat Ion Ceban.

  Lucrările de reparație a pasajului subteran din bd. Dacia 18/1, intersecție cu strada Teilor, au început la finele lunii iulie 2020 și au constat în reabilitarea integrală a pereților, tavanului, a scărilor de acces, cu rampe pentru persoanele cu mobilitate redusă și acoperiș. De asemenea, conform proiectului, a fost renovat sistemul de iluminat și curățată rețeaua de canalizare pluvială. Totodată, în scopul securizării obiectivului vor fi instalate camere de supraveghere video.

  Cheltuielile pentru lucrări au fost suportate de agenții economici care activează în preajmă.

  În prezent, în sectoarele capitalei sunt în reparație și alte subterane din sectoarele Râșcani, Buiucani și Ciocana. Totodată, în anul curent au fost reabilitate integral pasajele din preajma CC Shopping MallDova și din preajma clădirii Circului. Municipalitatea s-a angajat să repare treptat toate cele 20 de treceri subterane din oraș.

  chisinau.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM au lansat în municipiul Chișinău proiectul ”Curte confortabilă”. Anunțul a fost făcut, în cadrul unei conferințe de presă, de deputații din fracțiunea...

  SOCIAL

  Membrii consiliilor de administrare a întreprinderilor municipale primesc un salariu mai mare decât al conducerii administrației publice locale din capitală.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că numărul viețuitoarelor de la Grădina Zoologică din capitală s-a majorat cu 31 de exemplare noi.

  SOCIAL

  La data de 15 ianuarie, nici o instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță din cauza carantinei, iar în autoizolare se...

  Copyright © 2020