Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  O nouă subterană din capitală a fost reparată

  Lucrările de reabilitare a subteranei din bulevardul Dacia 18/1, intersecție cu strada Teilor, sectorul Botanica, au fost finalizate. Pentru a se asigura de calitatea lucrului efectuat, primarul general, Ion Ceban, împreună cu viceprimarul Ilie Ceban și pretorul de sector, Diana Guba, au inspectat obiectivul.

  Edilul s-a arătat mulțumit de starea obiectivului după reparație. „Acum jumătate de an aici era un dezastru și imposibil de traversat, iar acum vedem o reparație bine făcută. Ne bucurăm că în aceste proiecte suntem susținuți de agenții economici din capitală. În acest an ne-am propus să începem lucrările de reparație în 5 subterane, dar sunt mai multe. La anul vor fi și mai multe”, a menționat Ion Ceban.

  Lucrările de reparație a pasajului subteran din bd. Dacia 18/1, intersecție cu strada Teilor, au început la finele lunii iulie 2020 și au constat în reabilitarea integrală a pereților, tavanului, a scărilor de acces, cu rampe pentru persoanele cu mobilitate redusă și acoperiș. De asemenea, conform proiectului, a fost renovat sistemul de iluminat și curățată rețeaua de canalizare pluvială. Totodată, în scopul securizării obiectivului vor fi instalate camere de supraveghere video.

  Cheltuielile pentru lucrări au fost suportate de agenții economici care activează în preajmă.

  În prezent, în sectoarele capitalei sunt în reparație și alte subterane din sectoarele Râșcani, Buiucani și Ciocana. Totodată, în anul curent au fost reabilitate integral pasajele din preajma CC Shopping MallDova și din preajma clădirii Circului. Municipalitatea s-a angajat să repare treptat toate cele 20 de treceri subterane din oraș.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, participă la Marșul Victoriei din centrul Capitalei. În timpul marșului, Dodon a declarat...

  SOCIAL

  Cimitirele din Chișinău vor fi deschise de Paștele Blajinilor, până la ora 17.00. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din Capitală.

  SOCIAL

  Programul de lucru al cafenelelor și restaurantelor din capitală va fi prelungit până la ora 23:00. O decizie în acest sens a fost luată...

  SOCIAL

  Vaccinarea locuitorilor din Chișinău este prioritară pentru municipalitate. Potrivit primarului general, Ion Ceban, specialiștii spun că doar vaccinul, indiferent de tipul serului, ne va...

  Copyright © 2020