Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O nouă stare de urgență

  În contextul tensiunilor din țara vecină începând de astăzi, 24 februarie, și în următoarele 60 de zile în țară va fi instituită stare de urgență. Cu această solicitare, premierul Natalia Gavrilița se va prezenta în fața deputaților. Demnitarul a recunoscut că situația în regiune este una dificilă, dar a specificat că autoritățile vor acționa prin prisma statutului de neutralitate a Moldovei. Totodată, Gavrilița a îndemnat oamenii la calm.

  În urma unei ședințe a Comisiei pentru Situații de Urgență, premierul Natalia Gavrilița a declarat că în urma aprobării Stării de Urgență, în țară va fi instituit un șir de măsuri orientat spre asigurarea securității în Moldova.

  Natalia Gavrilița, prim-ministrul RM

  „Se propune instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, stabilirea regimului special de folosire a spațiului aerian, dar și măsuri care să asigure gestionarea fluxurilor migraționiste și asigurarea protecției persoanelor refugiate din Ucraina. Una din acțiunile pe care ne-am concentrat atenția ține de gestionarea fluxului de migranți, înregistrat la hotarul RM”

  Prim-ministrul a reiterat că instituțiile publice activează în regim normal și a îndemnat oamenii la calm. Cu un apel către moldoveni a venit și ministrul de Externe, Nicu Popescu.

  Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe

  „Reiterăm apelul către cetățenii RM de a nu se deplasa în țara vecină, Ucraina. Iar, celor care se află temporar pe teritoriul Ucrainei le transmitem să părăsească imediat teritoriul acestui stat. Acest apel a fost făcut anterior. Fac un apel către moldovenii care se află în vizită, trăiesc, locuiesc în Ucraina, ei pot să se întoarcă acasă. Toate punctele de frontieră sunt deschise și funcționează în regim extins”.

  Totodată, ambii demnitari au îndemnat oamenii să se informeze doar din surse oficiale, pentru a evita manipularea și dezinformarea.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021