Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O nouă premieră

  Un nou scurtmetraj fost prezentat în premieră la Chișinău. Este vorba de filmul Jucătorul, lansat la cea de-a patra ediții a școlii de film din Moldova, MADS. Lucrarea, la realizarea căreia au participat mai mulți studenți, este un film de acțiune. Colega mea, Ilona Vedrașco, vine cu detalii din culisele lansării.

  De rând cu alte domenii, pandemia de COVID a afectat și industria cinemtografică. Lansările de film sunt amânate sau chiar anulate, însă, cu toate acestea, unii regizori din țară au decis să bucure locuitorii Capitalei cu noile lor produse. Unul dintre acestea este și scurtmetrajul „Jucătorul”, premiera căruia a avut loc la Centrul Rus de Știință și Cultură, respectând toate măsurile de siguranță.

  Serghei Budici, producător

  «Au trecut șase luni de când toate cinematografele din țară au fost închise. De fapt, mulți oameni au venit astăzi, pentru că sunt doriți de cinema. Iar premiera noastră putem spune că este o gură de aer proaspăt pentru iubitorii de film din Republica Moldova”

  Pregătirile pentru filmarea propriu zisă au început la sfârșitul anului 2019. Acțiunea se desfășoară pe arenă mare a Circului din Chișinău, unde și-au găsit locul și adevărate pasiuni, dar și cascadorii.

  Serghei Budici, producător

  „Am fost nevoiți să căutăm specialiști care să poată acoperi acele domenii pe care nu le acoperisem până acum. Avem puțini specialiști în Moldova și a trebuit să-i atragem de peste tot”

  Colin Laur, regizorul filmului, ne povestește că locația nu a fost aleasă întâmplător. Circul a dat o dublă semnificație filmului, iar spectatorilor li se creează impresia că totul se întâmplă pe o arenă a gladiatorilor. Filmul relatează povestea a doi frați. Cel mai mic se avântă în situații riscante, iar cel mai mare se vede nevoit să-l ajute.

  Colin Laur, regizor

  ”Am lucrat doar cu doi actori profesioniști, alții erau elevi la școala noastră de film. A fost o experiență nouă, interesantă și, sincer să fiu, mi-a fost greu ca regizor, dar cred că va fi clar pe ecran dacă am reușit sau nu”

  Scurtmetrajul „Jucătorul” va fi prezentat și la diversele festivaluri cinematografice, iar școala de film „MADS” se pregătește pentru noi proiecte.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020