Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  O nouă misiune militară în Kosovo

  Al 13-lea contingent al Armatei Naţionale, format din 41 de militari, va pleca în misiune în Kosovo. Echipa, care cuprinde un pluton de infanterie, o echipă de geniști și un meteorolog, a fost petrecută astăzi în cadrul unei ceremonii festive. Soldații moldoveni vor fi dislocați în tabăra Camp Vilaggio din Italia.

  Nicolae Coman este paramedic militar și pleacă în Kosovo pentru a doua oară. Militarii moldoveni vor patrula, escorta și păzi obiectivele strategice din această țară.

  Nicolae Coman, paramedic, Armata Națională

  «Am fost prima dată în anul 2018, și mi-a plăcut foarte mult. Am avut ocazia să fac un schimb de experiență atât cu colegii de la bază cât și cu alte baze de pe teritoriu. A fost foarte interesant și nu cred că trebuie de refuzat o astfel de șansă”

  Acasă, pe Nicolae îl vor așteapta părinții, soția și un copilaș mic. Anul acesta, rudele nu au fost invitate la ceremonia oficială, din cauza pandemiei de coronavirus.

  Ion Chicu, Prim-Ministru al Republicii Moldova

  «Participarea la operațiunile internaționale de menținere a păcii este o contribuție importantă pe care o aduce țara noastră în consolidarea păcii și securității regionale și internaționale. Stimați militari, ne mândrim cu prestația voastră și voi sunteți un model al viitorului Armatei RM. În numele Guvernului RM vă îndemn să reprezentanți țara cu demnitate cinste și onoare”

  Diego Renzato, reprezentant al Ambasadei Italiei

  «În Kosovo, Italia va sprijini Moldova. Până astăzi, stăm la straja păcii internaționale. Securitatea în Balcani înseamnă securitate în toată Europa, iar Moldova este acum alături de noi. Le doresc mult noroc în operațiune.

  Al 13-lea contingent al Armatei Naționale a fost trimis în carantină timp de două săptămâni, după care toți militarii a trecut testul pentru coronavirus.

  Alexandru Pînzari, Ministrul Apărării al RM

  «Ieri am primit rezultatul testelor, toți 41 de militari sunt sănătoși. Acum toate misiunile militare se fac după regulile noi dictate de pandemie”

  Militarii moldoveni participă la operațiunea de menținere a păcii KFOR din martie 2014.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020