Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O nouă metodologie de calcul

  ANRE a aprobat Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor produselor petroliere. Documentul reglementează modul de formare a prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat. Ședința are loc în contextul în care în acest weekend una din companiile petroliere din țară a afișat la panou prețuri mai mari. Este a noua scumpire din ultima jumătate de an.

  Potrivit reprezentanților ANRE, acest preț se va baza pe următoarele elemente: cotațiile bursiere Platts pentru 14 zile anterioare efectuării importului, marjele comerciale stabilite de către ANRE, cotele accizelor și cotele TVA prevăzute de Codul Fiscal.

  Andrei Adam, șef Departamentul Monitorizare și Control ANRE

  «Prețurile de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate în conformitate cu prevederile metodologiei elaborate de ANRE în conformitate cu legislația în vigoare și ținând cint de normele generale de calcul și aplicare a prețurilor la produse».

  Hotărârea privind aprobarea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere urmează să intre în vigoare începând cu 1 iulie.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021