Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  O nouă lovitură în cadrele didactice?

  După ce guvernul PAS a insistat asupra testării obligatorii a cadrelor didactice nevaccinate, deputații partidului Acțiune și Solidaritate sunt gata să dea o nouă lovitură financiară profesorilor.

  softpedia.com

  Potrivit lui Petru Burduja, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, vin semnale din diferite localități ale țării că Ministerul Finanțelor nu a acoperit deficitul bugetar al instituțiilor de învățământ din țară.

  „Ministerul Educației exercită o presiune din ce în ce mai mare asupra managementului acestor școli, cerând ca acestea să fie reorganizate sau, mai simplu, închise. La începutul lunii septembrie, am trimis o cerere Ministerului Educației și Ministerului Finanțelor, dar încă nu am primit un răspuns. Altfel, s-ar putea să ne pomenim într-o situație în care profesorii nu își vor primi salariile pentru octombrie și noiembrie, iar activitățile multor instituții de învățământ pot fi suspendate”, a declarat deputatul Burduja.

  În acest sens, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a insistat asupra organizării unei audieri a ministrului finanțelor și a ministrului educației, astfel încât oficialii să raporteze și să ofere explicații cu privire la modul de acoperire a acestui deficit. Cu toate acestea, majoritatea parlamentară, reprezentată de PAS, a refuzat să susțină inițiativa Blocului.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  SOCIAL

  „Sunteți cei cu care fiecare dintre noi a început lecţia vieţii” așa și-a început discursul primarul general al Chișinăului, Ion Ceban în cadrul evenimentului...

  SOCIAL

  500 de teste rapide pentru antigeni au fost predate Primăriei municipiului Chișinău de către organizația „Inițiativa Pozitivă” pentru testarea gratuită a angajaților școlilor din...

  Copyright © 2021