Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O nouă guvernare, moravuri vechi?

  Maia Sandu și PAS intenționează să continue lupta împotriva canalelor TV rusești, urmând exemplul lui Vladimir Plahotniuc. Iar în prima etapă, este planificată interzicerea publicității pe canalele transmise din Rusia. Despre aceasta a subliniat președintele Parlamentului, Igor Grosu în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, menționând că acest proiect de lege este deja pregătit.

  Igor Grosu, președintele Parlamentului RM

  „Colegii mei din comisia respectivă lucrează la acest lucru. Am avut o conversație pe această temă în timpul sesiunii extraordinare, care a avut loc în august. Suntem obligați să protejăm producătorul local, avem talentele noastre, iar mica piață publicitară care există în Moldova ar trebui să fie acordată celor care vin cu produs autohton„

  Grosu a mai adăugat că „va distruge actualul monopol al publicității”, referindu-se la canalele TV retransmise din Rusia.

  Igor Grosu, președintele Parlamentului RM

  „Aceasta este promisiunea mea. Pentru că altfel nu vom putea crea condiții pentru posturile TV cu adevărat independente sau pentru cei care vor să își creeze propriul produs ”.

  Amintim că pe timpul lui Plahotniuc a fost interzisă difuzarea programelor analitice și de știri ale posturilor TV rusești pe teritoriul Republicii Moldova. Anularea acestei interdicții a fost posibilă la sfârșitul anului 2020 datorită Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021