Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O nouă grădiniță de copii

  O grădiniță de copii din comuna Băcioi, municipiul Chișinău, a fost renovată și redeschisă după ce, timp de câteva decenii, a stat cu lacătul la poartă. Inaugurarea a avut loc astăzi, iar printre oaspeți a fost primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  Grădinița nr. 140 „Ion Creangă”, din comuna Băcioi, este proaspăt renovată și deja îi așteaptă pe cei 160 de micuți, care vor învăța aici bazele educației. De astăzi, în cadrul instituției vor activa șapte grupe, inclusiv una de cresă.

  Vera Chiperi, directorul Grădiniței nr. 140 din Băcioi

  „Pentru Grădinița „Ion Creangă” din comuna Băcioi, anul 2021 debutează cu o clădire bine pusă la punct, modernă, încăpătoare, dotată cu ultima tehnologie educațională. Întregul colectiv vă va întâlni nu doar cu săli de curs spațioase, ci și cu sufletele deschise.”

  Reparația clădirii și amenajarea spațiului adiacent a început în 2012. Potrivit primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în 2020, Primăria a alocat pentru grădinița din Băcioi circa 1,6 milioane de lei.

  Ion Ceban, primarul general al Chișinăului

  „Primăria Chișinău a alocat în acest an, doar pentru acest obiectiv, 1,6 milioane de lei. Eu mă bucur că împreună putem face ca lucrurile să avanseze pentru copii, localități. Cum am mai spus: suburbiile sunt Chișinău. La fel, în acest an, avem foarte mare suport care urmează să fie direcționat tuturor suburbiilor din capitală.”

  Grădinița din Băcioi a fost închisă în anul 1994. Așa că vestea renovării i-a bucurat mult pe părinții care, până acum, erau nevoiți să-și ducă micuții la instituțiile preșcolare din Capitală.

  Oxana

  „Am un copil de trei ani și o să frecventeze această grădiniță foarte frumoasă. Am așteptat cu nerăbdare redeschiderea instituției, pentru că o să fie mai aproape de noi, nu o să mai plecăm în oraș. Eu o să lucrez aici, iar copilul va învăța. Va fi foarte comod.”

  Stela

  „Sunt mândră că voi lucra în calitate de educator aici, în satul meu natal – Băcioi. Acum am o fetiță, deci o să-mi fie mai ușor și să mă deplasez.”

  Cu dormitoare calde, săli de joacă luminoase și multe jucării – așa au fost primiți copiii în grădinița nou-renovată. Micuții ne-au spus că abia așteaptă să-și facă prieteni, iar cu această ocazie au pregătit chiar și poezii.

  Sofia

  „Ce ne aduce Moş Crăciun? Tot ce e frumos şi bun: Un cal mic de călărit, cărţi frumoase de citit. O păpuşă mititică, o oiţă frumuşică. Trâmbiţă şi săbioară, puşculiţă şi vioară. Mere dulci ca să mâncăm, jucării să ne jucăm. Şi ne aduce clopoţei, ca să ne jucăm cu ei.”

  Grădinița nr. 140 arată acum ca nouă, deoarece i-a fost schimbat acoperișul, toate grupele și blocul alimentar. Muncitorii nu au uitat nici de fațade, pavilioane și terenurile de joacă, iar în 2020 instituția a fost conectată la sistemul public de gaze naturale. În același an, Primăria Chișinău a reușit să realizeze la Băcioi și alte proiecte – reparate și modernizate școlile, grădinițele, dar și drumul de acces către comună.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020