Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O nouă cale de acces

  Nu vor mai parcurge o distanță de peste un kilometru, pentru a ajunge la mormintele apropiaților. Vorbim despre oamenii care și-au înhumat rudele în sectorul nou al cimitirului „Sfântul Lazăr” din Capitală. În ajunul sărbătorilor de Paște în acest cimitir a fost montată o poartă de acces nouă, a treia la număr, și a fost amenajată o porțiune de drum, care face legătura dintre strada Doina și sectorul nou al cimitirului.

  Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. Până acum, pentru a ajunge în sectorul nou al cimitirului „Sfântul Lazăr”, oamenii aveau acces doar pe la intrarea centrală și erau nevoiți să parcurgă o distanță de peste un kilometru pe jos sau cu mașina. De acum încolo, însă, persoanele care și-au înhumat apropiații în sectorul nou, vor ajunge aici mult mai repede.

  “La solicitarea locuitorilor capitalei care au rude înhumate la Cimitirul ,,Sfântul Lazăr” din Capitală, a fost amenajat un drum de acces de la strada Doina către primele morminte din sectorul nou al cimitirului. Această problemă există de mai mulți ani, oamenii nu puteau ajunge la morminte.”

  Potrivit lui Ion Ceban, a treia poartă de acces, va fluidiza traficul în cimitir și va diminua aglomerația care se formează la intrarea centrală. Această femeie, bunăoară s-a bucurat mult că a fost instalată o poartă de acces către sectorul nou al cimitirului. Ea spune că are mai multe rude înhumate și doar ca să meargă de la un mormânt până la altul femeia face cel puțin un kilometru. Asta pe lângă distanța, de peste un km pe care o parcurge de la intrarea centrală până la sectorul nou al cimitirului.

  “Eu am mai multe morminte, vreo 15. Aici e bărbatul și mama mea, e la nr 202, mai sunt sora mamei, fratele mamei, mai sunt… O zi întreagă o petrec aproape aici.”

  „E mai ușor, nu mai trebuie să venim un kilometru din partea aia. E bine, e foarte bine. Acolo este și aglomerație, chiar acum când am intrat s-a făcut ambuteiaj mare și foarte greu am intrat.”

  „Uitați-vă, noi cu mașina intrăm. Dar când oamenii nu au toți mașină și trebuie să intre și să meargă câte o oră, sunt care lucrează, dar dacă este și cineva mai în vârstă, e greu.”

  „E binevenit din cauză că multă lume nu vine din oraș și trebuie să facă un parcurs mare, ca să intre în partea asta, și e un pic mai complicat.”

  Ion Ceban a anunțat că până la sfârșitul săptămânii vor fi finalizate lucrările de amenajare a blocului administrativ al cimitirului și a sălii pentru funeralii. Edilul a mai precizat că, până la Sărbătorile Pascale, oamenii pot merge să facă curățenie la mormintele celor apropiați pe parcursul săptămânii, între orele 8.00 și 17.00, iar sâmbătă și duminică de la 08.00 până la 15.00.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021