Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  O lună de mandat, niciun rezultat

  O perioadă plină de eșecuri și haos. Așa au caracterizat deputații PSRM prima lună de mandat a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul unui briefing de presă, parlamentarii au amintit despre promisiunile făcute de către Sandu în timpul campaniei electorale, care însă au fost uitate de aceasta imediat după învestire.

  Deputatul socialist, Oleg Lipskii, a vorbit și despre un scenariu ilegal, pus la cale de către președintele Maia Sandu și de PAS.

  Oleg Lipskii, deputat PSRM

  “Maia Sandu a cerut demisia Guvernului Chicu și în campania electorală, și după alegerea în funcția de șef al statului. După o lună de la demisie, Maia Sandu așa și nu a propus niciun candidat la funcția de prim-ministru. Maia Sandu a promis că va propune o echipă profesionistă la guvernare, după ce va fi aleasă în funcția de președinte. Oamenii văd doar că Sandu a eșuat în realizarea promisiunii de a veni cu o echipă profesionistă la guvernare.”

  “Vor să oblige deputații să nu vină la lucru în ziua în care candidatul desemnat la ea la funcția de prim-ministru va veni în Parlament să ceară vot de încredere. Așa ceva nu am văzut și nu am auzit.„

  Oleg Lipskii s-a referit și la foaia de parcurs, prezentată de către Maia Sandu până la alegerile prezidențiale și la acțiunile sale de după învestire.

  Oleg Lipskii, deputat PSRM

  “Credem că președintele Sandu, la indicația curatorilor ei externi, va încerca să meargă pe urmele omologului ei de la Kiev și să introducă obligatoriu o singură limbă de comunicare în toate sferele sociale, inclusiv în magazine, cafenele, farmacii etc. Maia Sandu a eșuat în necesitatea de a reunifica țara! Ea a lansat acuzații grave la adresa regiunii Transnistrene, iar cetățenii noștri din estul Moldovei sunt numiți „separatiști” de către deputații Maiei Sandu. Astfel, în loc să apropiem cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, Maia Sandu ne-a îndepărtat și mai mult.”

  Deputatul PSRM spune că, deși Maia Sandu a promis că va lupta cu fenomenul corupției, în realitate, ea cere Procuraturii Generale să intenteze dosare politice pe numele oponenților săi. Și vizitele peste hotare ale președintelui au fost sub lupa socialiștilor. Deputatul PSRM, Petru Burduja, susține că Maia Sandu a preferat să organizeze turnee externe pentru poze, în loc să identifice soluții pentru criza internă și pentru problemele oamenilor. În opinia sa, ieșirile înafara țării ale Maiei Sandu nu au avut niciun rezultat concret pentru cetățeni.

  Petru Burduja, deputat PSRM

  ”Astfel, în cadrul vizitei sale la Kiev, Maia Sandu a purtat discuții secrete cu președintele ucrainean despre extinderea Hidrocentralei de la Novodnestrovsk, care poate lăsa țara noastră fără apă, inclusiv orașul Chișinău. Maia Sandu nu s-a opus acestei construcții, ci a recomandat să așteptăm o expertiză europeană. Și dacă experții străini vor spune că ucrainenii pot să continue lucrările? Asta ce ar însemna că moldovenii să rămână fără apă?”

  Burduja a amintit că presa din Ucraina a scris despre înțelegerile secrete dintre Sandu și Zelenski, potrivit cărora Moldova va mări esențial volumul de energie electrică, procurată din țara vecină, iar cel interesat direct de acest lucru este un oligarh ucrainean.

  Petru Burduja, deputat PSRM

  ”De ce moldovenii ar trebui să plătească mai mult pentru energia electrică? Ca să îmbogățească businessul ucrainean sau doar că asta îi place Maiei Sandu sau cercurilor de interese din jurul Maiei Sandu?”

  Deputatul PSRM a atras atenția că nici vizita de la Bruxelles nu s-a soldat cu rezultate concrete pentru cetățeni. Maia Sandu n-a obținut nici măcar promisiuni că Moldova va primi un suport financiar extern, s-a vorbit despre intenții și cu repetări dese ale conjuncției ”dacă”. Potrivit parlamentarului, nici suportul financiar promis de România, încă acum zece ani, pare să nu mai ajungă în Moldova. Am încercat să luăm legătura cu Maia Sandu pentru un comentariu la declarațiile socialiștilor, dar nici președintele, nici Serviciul de presă al Președinției nu au răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020