Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  O familie de moldoveni au fost repatriați acasă din Siria cu suportul președintelui Igor Dodon

  A fost finalizată operaţiunea de repatriere din Siria a unei familii de cetățeni ai Republicii Moldova. Operațiunea a fost realizată la indicația președintelui Igor Dodon.

  „Astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău, împreună cu doamna Esra Şen, Însărcinat cu Afaceri ad-interim al Ambasadei Turciei de la Chişinău, am întâmpinat-o pe doamna Natalia Barkal şi cei patru copii ai săi, care au fost deținuți în tabăra „Al Hawl” de la începutul anului 2019, din cauza confruntărilor militare din Siria.

  Realizarea cu succes a operațiunii de repatriere a fost posibilă grație acțiunilor comune ale Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova şi Serviciul de Informații al Turciei, activitatea căruia a fost ghidată nemijlocit de Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.

  Doamna Natalia, originară din Republica Moldova, a locuit şi lucrat în municipiul Chişinău împreună cu soțul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo (Siria). În urma acțiunilor militare din Siria, la sfârșitul anului 2017, soțul Nataliei a fost ucis, iar ea, împreună cu cei patru copii ai săi, în luna ianuarie 2019 au ajuns în tabăra „Al Hawl”, în care condițiile de trai erau extrem de dificile.

  Este deja al doilea caz când serviciile speciale ale Republicii Moldova în colaborare cu colegii din Turcia reușesc să desfășoare astfel de operațiune de salvare, prima fiind cea realizată în decembrie 2019, când a fost repatriată din Siria o altă familie originară din Republica Moldova.

  Aduc sincere mulţumiri domnului Erdoğan pentru eforturile coordonate şi sprijinul acordat în realizarea acestor operațiuni de repatriere a cetățenilor țării noastre”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  ”Cineva mizează pe scenariul numărul patru care ar fi revoluție, maidan, haos. La astfel de scenarii cheamă unii actori care sunt în afara Parlamentului...

  POLITICA

  Ex-președintele țării, Igor Dodon, rămâne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova. De această părere este majoritatea experților, care a participat la...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, propune ca disputele politice și discuțiile despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate să fie înghețate până la imunizarea a o treime...

  SOCIAL

  Instituțiile statului și politicienii trebuie să-și consolideze puterile pentru a lupta cu epidemia provocată de COVID-19. Apelul a fost făcut de către președintele PSRM,...

  Copyright © 2020