Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  O familie de moldoveni au fost repatriați acasă din Siria cu suportul președintelui Igor Dodon

  A fost finalizată operaţiunea de repatriere din Siria a unei familii de cetățeni ai Republicii Moldova. Operațiunea a fost realizată la indicația președintelui Igor Dodon.

  „Astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău, împreună cu doamna Esra Şen, Însărcinat cu Afaceri ad-interim al Ambasadei Turciei de la Chişinău, am întâmpinat-o pe doamna Natalia Barkal şi cei patru copii ai săi, care au fost deținuți în tabăra „Al Hawl” de la începutul anului 2019, din cauza confruntărilor militare din Siria.

  Realizarea cu succes a operațiunii de repatriere a fost posibilă grație acțiunilor comune ale Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova şi Serviciul de Informații al Turciei, activitatea căruia a fost ghidată nemijlocit de Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.

  Doamna Natalia, originară din Republica Moldova, a locuit şi lucrat în municipiul Chişinău împreună cu soțul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo (Siria). În urma acțiunilor militare din Siria, la sfârșitul anului 2017, soțul Nataliei a fost ucis, iar ea, împreună cu cei patru copii ai săi, în luna ianuarie 2019 au ajuns în tabăra „Al Hawl”, în care condițiile de trai erau extrem de dificile.

  Este deja al doilea caz când serviciile speciale ale Republicii Moldova în colaborare cu colegii din Turcia reușesc să desfășoare astfel de operațiune de salvare, prima fiind cea realizată în decembrie 2019, când a fost repatriată din Siria o altă familie originară din Republica Moldova.

  Aduc sincere mulţumiri domnului Erdoğan pentru eforturile coordonate şi sprijinul acordat în realizarea acestor operațiuni de repatriere a cetățenilor țării noastre”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Igor Dodon a vizitat trei sate din raionul Cantemir - Vișniovca, Antonești și Stoianovca, unde a discutat cu cetățenii despre cele mai stringente probleme....

  POLITICA

  Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că își ia, pentru o perioadă de o săptămână, concediu din cont propriu pentru a-l...

  POLITICA

  Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru în sudul țării.

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova trebuie să aibă doar cetățenia acestui stat. Opinia a fost expusă de candidatul independent Igor Dodon la radio “Europa Liberă”.

  Copyright © 2020