Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Numărul spitalelor municipale destinate tratării persoanelor bolnave cu Covid-19 va fi extins de la 1 august

  Numărul Spitalelor municipale destinate trătării persoanelor bolnave cu Covid-19 va fi extins în contextul în care starea de urgență în sănătate a fost prelungită, iar numărul celor infectați nu scade. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei din acestă dimineață.

  Potrivit primarului general, acest lucru se va face de la 1 august. „Unul dintre ele este spitalul municipal Sf. Treime. Vor fi completate nr de paturi cu 170, dintre care 18 în secția terapie intensivă. La fel, își va păstra profilul de urgență, intrările vor fi separate. Deja intervenim cu crearea unui spațiu nou pentru internări astfel ca să fie posibilitatea de a fi separați pacienții”, a declarat primarul.

  Edilul spune că se intervine la crearea unui nou acces pentru ambulanțe. Municipalitatea se implică cu toate cele necesare pentru a crea condițiile necesare.

  „Specialiștii noștri au fost la finele săptămânii trecute pentru a vedea care este situația”, a subliniat edilul.

  Amintim că în capitală rata de îmbolnăvire a medicilor este cea mai mică la nivel național, astfel, aceasta ajunge în jur de 13%.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că și în acest an copiii din grădinițele capitalei vor primi cadouri cu dulciuri, în contextul sărbătorilor de iarnă 2021-2022.

  POLITICA

  Decizia de ieri luată de CEC cu privire la excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria de la Bălți, este un exces de putere....

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 decembrie 2021, pe străzile capitaleim pot fi văzute 5 troleibuze decorate cu luminițe multicolore, în spiritul sărbătorilor...

  SOCIAL

  Mai multe specii de conifere și foioase printre care specii de tei, castan, arțar şi frasin sunt plantaţi în aceste zile pe străzile principale...

  Copyright © 2021